Kendini estetisyen olarak tanıtan İranlı Murad A., elinde çantasıyla evlere ve kuaför salonlarına dolgu, botoks yapmaya gidiyor. Yüzünde enfeksiyon oluşan hastasının şikâyeti üzerine seyyar estetisyeni derneğe bildiren Doktor Ayşe Pınarbaşı “Antalya’da çoğu kadın bu kişiye dolgu ve botoks yaptırıyor” dedi. Murad A.'nın yaptığı işlemler nedeniyle 2 kişi hastanelik oldu.
Son yıllarda kadınların en sık tercih ettiği estetik uygulamalardan biri olan dolgu ve botoks merdivenaltına düştü. Bir dönem Antalya’da dövme ve kalıcı makyaj yapan İranlı Murad A., iddiaya göre bir süre önce kendi usulünce botoks, dudak çevresi, yanak ve dudak dolgusu, kaş kontürü hatta saç simülasyonu gibi uygulamaları da yapmaya başladı. Kendini estetisyen olarak tanıttı. Her gittiği yere kartvizitini bırakınca adı Antalyalı kadınlar arasında hızla yayıldı.
Antalya’da yaşayan 40 yaşlarındaki bir ev hanımı da yanaklarındaki çizgiler nedeniyle bir ay önce Murad A.’ya ulaştı. Dudak ve burun çevresine dolgu yaptıran kadın, günler sonra Muratpaşa’daki bir özel hastaneye başvurdu. Yüzünde ciddi şekilde enfeksiyon oluşan kadın uygulamayı eşinden gizli yaptırdığı için durumu kimseyle paylaşamadı. Gerçeği dermatoloji doktoru Ayşe Pınarbaşı ortaya çıkardı. Pınarbaşı, Murad A.’yı Dermatoloji Derneği’ne şikâyet etti.
Habertürk'ün haberine göre, hastasına dudak köşesinden burnuna kadar dolgu yapıldığını anlatan Pınarbaşı “Yüzünde ciddi enfeksiyon oluşmuş durumda. Tedaviyle düzeltmeye çalışıyoruz. Kullanılan malzemeyi eritemezsek ameliyatla çıkaracağız. Bir başka hastamızın da muhtemelen bu kişiye yaptırdığı uygulama sonucu yüzünde değişik bakteriler oluştu. Günlerce hastanede yattı. Çin’den getirdiği malzemeleri kullanıyor diye düşünüyorum. Bu kişinin adını birkaç yıl önce de duydum. Kalıcı dövme yaparken dolgu ve botoksa da başlamış. Bu işlemler, uzman doktorlar tarafından yapılmalı" dedi.
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği Başkanı Dr. Akın Yücel:
- "Estetik uygulamalarda esas tehlike dolgu ve botoks. Öyle ki bu uygulamaları artık herkes yapıyor. Körlüğe kadar varan sorunlarla karşılaşıyoruz. Akrilik, plastik ve silikon maddeleri kullanılıyor. Kalıcı ürünlerde risk daha yüksek. Yüzündeki dolgu nedeniyle yıllardır yüzü akan, gözleri çukurlaşmış hastalarımız var."