Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın hayatını konu alan "Emine Erdoğan: İktidara Taşıyan Kadın" adlı kitap, piyasaya çıktı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın hayatını konu alan "Emine Erdoğan: İktidara Taşıyan Kadın" adlı kitap, piyasaya çıktı.
Gazeteci Ayla Özcan'ın hazırladığı, Emine Erdoğan'ın hayatının yakınları ve onu tanıyanların gözünden anlatıldığı kitap, Birharf Yayınları tarafından yayımlandı.
Kitapta, bir yakınının "29 yıl önce giydiği gelinliği bile kimsesizlere verdi" sözleriyle hayırseverliğine dikkat çekilen Emine Erdoğan, ortanca ağabeyi Eyüp Gülbaran tarafından "Biz çok mutlu bir çocukluk geçirdik. Eski İstanbul'u doya doya yaşadık. Emine, hepimizin biricik kardeşiydi. Hepimiz onun üzerine titrerdik" şeklinde anlatıldı.
Kitapta, Emine Erdoğan'ın "cici anne" dediği ve annesi Hayriye Gülbaran'ın da komşusu olan İfakat Haydargil ise, "manevi kızının" kendisine çok baktığını ve annesi Hayriye Gülbaran öldüğünde göğsüne yatarak, "Sen benim ikinci annemsin, üzülme" diyerek ağladığını anlattı. Kitapta, Haydargil'in şu sözlerine yer verildi:
"Annesine babasına çok baktı. Hayriye Hanımla, Cemal Beyin muhabbetleri çok güzeldi. Birbirlerini çok seviyorlardı. Annesi Emine'yi hiçbir yere bırakmazdı.
'4 erkekten sonra olan o benim biricik kızım' derdi. Hep ona hayırlı bir kısmet bulsun diye dua ederdi. "
AK Parti Bakırköy eski İlçe Başkanı Emine Nalbantoğlu ise kitapta, Emine Erdoğan'la ilk kez 1994 yılında Bakırköy'de bir ev toplantısında tanıştığını anlatarak, "Çok etkilidir. Çok fedakardır. Emine hanım, asla emrivaki yapmaz.
Ödü patlar insanlara öyle davranmaktan. İsrafı hiç yoktur. Kimseyi eleştirmez.
Çok lüks evlerde oturabilirdi. Herkesin yaşadığı gibi yaşamayı hep tercih etti" ifadelerini kullandı.
Kitapta, Eski Refah Partisi'nin İl Hanımlar Komisyonu Başkanı Sibel Eraslan ise Başbakan Erdoğan hapse girdiğinde Emine Erdoğan'ın çalışmalarını tek başına devam ettirdiğini belirterek, Çekmeköy'de bir düğün salonundaki toplantıda partilileri teselli etmesini şöyle anlattı:
"Salon tıklım tıklımdı. Salon sahibi gelip 'salon yıkılacak' diye bizi uyardı. Balkon demirleri ve merdiven tırabzanları kırıldı. Tayyip Bey'in haksız yere hapse girmesi bir infiale sebep olmuştu. Emine Hanımın geldiğini duyan herkes ağlayarak yollara düşmüştü. Kendisini içeri zorla sokabilmiştik.
Yazdıkları çok güçlü bir metindi. Bizzat kendi yazmıştı. 'Bugünler geçecek, bizi güzel günler bekliyor' derken sesi titriyordu. Ağlayan herkesi teskin etti.
Metaneti inanılmazdı. O kadar güçlüydü ki ve o kadar inançlı sanki başı örtülü bir amazon gibiydi. Eşi hapisteyken bile çalışmaları aksatmadı asla. Onun için sadece bir lider eşi diyemem, lider ruhlu, lider mizaçlı bir kadın. . . "
AK Parti İstanbul Eski İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Nilgün Diptaş da, Emine Erdoğan'ın bilinmeyen yönlerini şöyle anlattı:
"Çok duygusaldır. Evde otururken bile ne yapsak, neler üretsek diye düşünür. Kafası hep meşguldür. Hastaya oturur üzülür, sevincini de mutlaka paylaşır.
Kafasına taktığı bir şeyi mutlaka yapması lazım.
Kitabın sonunda Emine Erdoğan'ın, fotoğraf albümü de yer alıyor.
İÜ Turizm İşletmeciliği Eğitim Programı'ndan mezun olan Ayla Özcan, 1991 yılında Meydan gazetesinde başladığı meslek yaşamını, halen Vatan gazetesinde sürdürüyor.