İzmir'de Torbalı Halk Eğitim Merkezi'nde açılan el sanatları kursuna giden 70 yaşındaki kanser hastası Hatice Tunçoğlu, hastalığını yenmeyi başardı.
Ayrancılar'daki Torbalı Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu el sanatları kursunda kursiyerlik yapmadan önce hayata küstüğünü ancak kurs sayesinde hayata yeniden bağlandığını kaydeden Hatice Tunçoğlu, "Hayata dair bütün ümitleriniz bitmişse kesinlikle bir işle meşgul olun. Ben Halk Eğitim Merkezi'nin kurslarına katılarak tekrar hayata döndüm. Siz de bu şekilde tekrar içinizde bir yaşam bulabilirsiniz" dedi.
Hatice Tunçoğlu, dört yıldır mücadele ettiği kanser mücaledesi sırasında üç kapakçığının değiştirildiği kalp ameliyatı da olduğunu, ardı ardına yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yaşama kendini kapattığını anlatarak, kurs sürecinde yaşadığı değişim sürecini şöyle aktardı: "Dört sene önce kanser hastalığına yakalandığımı öğrendim. Kemoterapi tedavisi görürken tümüyle hayatımı kaybedeceğimi düşündüm ve kendimi tam anlamıyla ölüme hazırlıyordum. Geceleri uyuyamayıp nasıl öleceğimi düşünüyordum. Çok korkuyordum. Ama şimdi içimde büyük bir yaşama sevinci bulunmakta."
Çok büyük umutsuzluklar içinden çıkıp tekrar hayata tutunduğunu ifade eden Hatice Tunçoğlu, duygularını, ''Bu süre içerisinde oturduğumuz siteden Ayrancılar''a her gün yürüyüş yapıyordum. Sonra Torbalı Halk Eğitim Merkezi''nin asmış olduğu afişi gördüm. En azından bir meşgale olur diye düşünerek kursa yazıldım ve başladım. Sonra oradaki Elif Hocamla ve arkadaşlarla tanıştım. Durumumu öğrenince benimle daha fazla ilgilenmeye başladılar. Ardından giderek iyileştiğimi hissettim. Bütün sorunlarımı unuttum. Geçmek bilmeyen zaman su gibi akıp gidiyordu. Bu iyileşmeyi doktorlarım da fark etti ve kursa devam etmemi tavsiye ettiler'' şeklinde dile getirdi.






