Yeni Şafak

Dünyanın dilindeki otele görkemli açılış

Antalya
21:0016/05/2009, Cumartesi
G: 16/05/2009, Cumartesi
Yeni Şafak
Dünyanın dilindeki  otele görkemli açılış
Dünyanın dilindeki otele görkemli açılış

Azeri asıllı Ruş işadamı Telman İsmailov'un 1,2 milyar dolara malettiği Mardan Palace Antalya Otel, dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla 23 Mayıs'ta kapılarını açacak.

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un Antalya Kundu'da inşa ettirdiği Mardan Palace Antalya Oteli, 23 Mayıs gecesi düzenlenecek törenle açılacak. Açılış törenine Mariah Carey, Monica Bellucci, Seal, Richard Gere gibi dünyaca ünlü sanatçılar da katılacak.

İSTANBUL BOĞAZI'INAN ESİNLENDİ

“Dünyanın konuştuğu otel” olarak gündeme giren ve 1.2 milyar dolara malolduğu bildirilen Dolmabahçe Sarayı'nı andıran otelde 16 restoran, 32 bar ve 24 bin metrekarelik havuz bulunuyor. İstanbul Boğazı şeklinde inşa edilen havuz bu büyüklüğü ile dünyanın en büyük havuzları arasına girdi.

Havuzun Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy, Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor. Avrupa ile Anadolu yakası arasındaki ulaşım saltanat kayıklarıyla yapılacak. Oteli çevreleyen kanallarda bulunacak kayıklar Beşiktaş, Moda, Haydarpaşa benzeri restoran iskelelere yanaşacak.

GECELİĞİ 16 BİN AVRO

Kızkulesinin birebir kopyasının yeralacağı otelde oda fiyatları 485 ile 16 bin avro arasında değişiyor. Mardan Palace Antalya Oteli'nin lobisine Dolmabahçe Sarayı'nın altın yazmalı el işlemeleri, tavan süsleri, sarayın girişindeki altın varaklı büyük merdivenin benzerleri konuldu.



Leonardo Da Vinci'nin Galata Köprüsü de var

Otelde standart üstü, 60-70 metrekare arasında 271 oda, 62 üst düzey büyük oda, 16 Dolmabahçe odası, 38 Türk hamamlı oda, 41 dubleks oda, 82 junior süit, 4 kral dairesi, 2 adet özel havuzlu 600'er metrekarelik süit, 44 bahçe süiti bulunuyor.Otelde ayrıca İstanbul Boğazı şeklindeki havuzun iki yakasını birleştiren bir köprü bulunuyor. Köprü Leonardo Da Vinci'nin Galata Köprüsü için çizdiği projeye göre yapıldı.




Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.