EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP 1937'de İstiklal Marşı'nı değiştirmek istedi

Yeni Şafak
14:5627/12/2018, Perşembe
G: 27/12/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mehmet Akif Ersoy
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mehmet Akif Ersoy

İstiklal Marşı'mızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy 82 yıl önce bugün ahirete göç etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Külliye'de düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda Mehmet Akif'i unutma. "İstiklal Harbi'nde Akif, mücahit olarak görev almakla kalmamış bu millete Safahat'ın yanında İstiklal Marşı'nı armağan etmiştir" diyen Erdoğan, CHP'nin 1937'de İstiklal Marşı'nı değiştirmek için bir yarışma düzenlediğini hatırlattı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sergi Salonu'nda düzenlenen 49. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Bugün İstiklal Marş'ımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 82. yılı olduğunu hatırlatan ve onun vatan aşkına değinen Erdoğan şöyle konuştu:

  • "'Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal' diyerek bu milletin istiklal aşkını vatan aşkını bayrak aşkını ölümsüzleştiren milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve şükranla anıyorum. Akif merhumun hayatı ve eserleri yoklukla miskinlikle tembellikle mücadele ile doludur. İstiklal Harbi'nde Akif, mücahit olarak görev almakla kalmamış bu millete Safahat'ın yanında İstiklal Marşı'nı armağan etmiştir."
CHP 1937'de yarışma ile İstiklal Marşı'nı değiştirmek istedi

Merhum Akif Ersoy'un, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözlerini hatırlatan Erdoğan, 1937'de CHP'nin milli marşı değiştirmek için harekete geçtiğini söyledi.

"1937'de İstiklal Marşı'nın değiştirilmesi için Ulus Gazetesi yazarı Falih Rıfkı Atay'ın başlattığı İsmet İnönü'nün de desteklediği bir çalışma başlatılmıştır. Bunun için bir de yarışma düzenlenmiştir. Düşünebiiyor musunuz şu anki İstiklal Marşımızı bile CHP değiştirme yoluna gitmiştir.

#Mehmet Akif Ersoy
#İstiklal Marşı
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.