|

Çiğköfte'yi Çinlilere suşhi gibi sunduk

.
00:00 - 15/09/2013 Pazar
Güncelleme: 23:06 - 14/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Çiğköfte'yi Çinlilere suşhi gibi sunduk
Çiğköfte'yi Çinlilere suşhi gibi sunduk

Çiğ köfte sektörünün önde gelen markalarından biri OSES, 20. yılını kutluyor. Oses Çiğköfte'nin sahibi Osman Yaşar, çiğköftenin Fast Food'un en büyük rakiplerinden biri haline geldiğini söylüyor. Oses'in şimdiki haline gelene kadar kardeşleriyle birlikte zorlu süreçlerden geçtiklerini belirten Yaşar, 1993 yılında bir çiğ köfte arabasıyla yola çıktıklarını bugün büyük bir fabrikaları olduğunu anlatıyor. Markalarını bir dünya markası yapmak istediklerini ifade eden Yaşar, 'Çiğköfte yurt dışında Türkiye'nin milli yemeği olacak. Almanya'da ve Çin'de şube açmaya karar aldık. Çalışmalarımız sürüyor. Eylül sonu itibariyle orda bir üretim kuruyoruz. Bu lezzeti oralara taşıyacağız' diyor.

Özellikle Çin'de yemek kültürünün farklılığından dolayı zorlandıklarını söyleyen Osman Yaşar 'yemek kültürü olarak bir farklılık var Çin'de. Ama onlarda acı tüketiyorlar. Onların kültürüne benzetmemiz gerekiyor. Biz Çin'de fuara katıldık. İkram ettiğimizde pek yemediler. Çöpe attılar. Sonra bizde onu dürüm yaptık sushi gibi doğrayıp sunduk. Ondan sonra yemeye başladılar. Sunum önemliymiş onların kültürünü yakalamak önemliymiş onu anladık. Avrupa Çin'e göre bize daha yakın her şeyi yiyebiliyorlar' diyor.

DÜKKANDAN FABRİKAYA

Küçük bir dükkandan büyük bir fabrikaya dönüştüklerini anlatan Osman Yaşar '2200 metre kare bir fabrikamız var, bir aile şirketi. 440 tane şube her şubede 2 kişi çalışıyor, 880 kişi. 200 kişide fabrikada istihdam ediyor. Merkezi üretimle tüm şubelere dağıtılıyor. Küçük bir tezgahta başladık. Bugün 20. Yılımızı kutluyoruz' diyor. İstanbul'da Beyazıt, Vezneciler ve Fatih bölgelerinde el arabasıyla çalıştığını anlatan Osman Yaşar, 2003 yılında, ürünlerine talep de olunca arkadaşlarının yardımıyla dükkan açtıklarını ifade ediyor. Yaşar, 'İlk şubemizi 2003 yılında Sultangazi'de açtık. İnanılmaz bir talep oldu. Herhalde sabrın sonuydu. Sabredersen mevlam mükafatını veriyor' diyor.


11 yıl önce