EDISYON:

Bize gelen kitaplar

00:0015/12/2006, الجمعة
G: 20/12/2006, الأربعاء
Yeni Şafak
Bize gelen kitaplar
Bize gelen kitaplar

Mutluluk rıza göstermektir

Vedat Ali Özkan Kayacı, İlke Yayınları'ndan çıkan 'Ben'den yaşanmışlıklar / arayışlar / aforizmalar bilgelik kitabı' isimli kitabının Allah'ı arayan birinin yaşanmışlıkları olduğunu söylüyor. Bilgeliğin "yaşadığını düşünmek, düşündüğünü yaşamak olduğunu ve kendisinin bir bilge olduğunu da söyleyen yazarın mutluluk üzerine düşüncesi de şöyle; "Mutlu" olmak; bulunduğun duruma "rıza" göstermektir!...

"Ben"den yaşanmışlıklar / arayışlar / aforizmalar

Bilgelik Kitabı, Vedat Ali Özkan Kayacı

İlke Yayınları, Tefekkür, 127 sayfa


Amerika batışını hızlandırıyor

'Irak İran ve Petrodoların Sonu', Bülent Gökay ve Paul Rogers'ın çalışmalarının bir araya getirilmesi ile oluşmuş. Paul Rogers'ın raporu, İran'ın nükleer kapasitesini geriletme amacı taşıyan olası bir ABD ya da İsrail askeri harekatının uzun süreli bir çatışmaya yol açacağından bahsediyor. Bülent Gökay'ın 'Amerikan Empeyalizminin Yumuşak Karnı' başlıklı makalesi ise ABD'nin yaptığı harekatların kendi batışını hızlandıracağını anlatıyor.

Irak İran ve Petrodoların Sonu

Bülent Gökay/Paul Rogers

Versus Yayınları, Politika, 89 sayfa


Paylaşılamayan Orta Asya

'Osmanlı İmparatorluğu, Japonya ve Orta Asya' alt başlığı ile yayınlanan "Panislamizm'den Büyük Asyacılığa" kitabı Japonya ve Osmanlı İmparatorluğu'nun, politik ve askeri çıkarlarının kesiştiği Orta Asya ile ilgili politikalarını inceliyor. Dr. Ali Merthan Dündar'ın ABD, İngiltere, Japonya ve Türkiye Cumhuriyeti resmi arşiv kayıtlarını esas alarak hazırladığı kitap için değişik ülkelerin gazete ve dergilerinden de faydalanılmış.

Panislamizm'den Büyük Asyacılığa

Dr. Ali Merthan Dündar, Ötüken Yayınları, İnceleme, 291 sayfa


Ebeveynler için bir rehber

Mücahit Koca'nın yazdığı 'Surname', Sur Yayınlarından çıktı. Surname, yetişme çağındaki gençler için hoca ve ebeveynlerinin ellerinde tutabilecekleri somut bir program, yeni nesil yetiştirme çabalarına katkı sağlayacak sağlıklı düşünce temrinlerinden oluşan manzum bir kitap olma iddiasında. Surnamede açlık, uykusuzluk, susmak, yalnızlık, siyaset, sanat, şiir, kadın, ölüm, vasiyet gibi pek çok konuya değiniliyor.

Surname, Mücahit Koca

Sur Yayınları, Manzum Düşünce, 245 sayfa

İlk roman ödüllü bir ilk roman

Everest Yayınları'nın bu yıl ilkini düzenlediği "İlk Roman Yarışması"nda birincilik ödülüne layık bulunan Tarkan Barlas'ın 'Lanetli Oda' isimli kitabı aynı yayınevinden basıldı. Fantastik ögelerle, yaşamın gerçeklerinin bir araya getirilerek harmanlanması ile yazılan Lanetli Oda'da İstanbul'da büyük bir şirkette çalışan Başar Tekil'in kuşkular, korkular ve hayallerle çevrilmiş iç dünyası anlatılıyor.

Lanetli Oda, Tarkan Barlas

Everest Yayınları,

Roman, 154 sayfa



Sıra dışı, keskin ve ironik hikayeler

Hüzeyme Yeşim Koçak'ın Akçağ Yayınevi tarafından basılan hikaye kitabı 'Bekleyen Hikayeler' 12 hikayeden oluşuyor. 'Bekleyen Hikayeler', dergiler ve bazı gazetelerde öyküleri ve çeşitli yazıları yayınlanan yazarın 3. hikaye kitabı. Temaları aşk üzerine olan hikayeler; sıra dışı, keskin ve ironik. Yazar bir hikayesinde şöyle dua ediyor: Ya şundadır, ya bunda. Allah'ım. Yalvarırım. "Helvacı'nın kızı"nda olmasın. Yakarım.

Bekleyen Hikayeler, Hüzeyme Yeşim Koçak

Akçağ Yayınları, Hikaye, 173 sayfa


Bin maddelik aforizmalar kitabı

'Kitap İçin' başlığı altında kırk hafta boyu yayımlanan köşe yazıları ilgiyle karşılanan Selçuk Altun, bu yazılarını aynı isimle kitaplaştırdı. Sel Yayıncılık'tan Aforizma- Alıntı- Kıs(s)a alt başlığı ile basılan kitap, edebiyat ve güzel sanatlar için bin maddeden oluşan bir kılavuz niteliğinde. Çünkü yazar Selçuk Altun, "Yaşadığı topraklarda herkes kitap sevsin diye kat etmeyeceği yol yok" sözleriyle tanımlanıyor.

Kitap İçin, Selçuk Altun

Sel Yayıncılık,

Aforizma - Alıntı, 301 sayfa


Kendini tanıma yolunda bir adım

'Sezgiyi Keşfetmek', sunduğu teknikler ile sorunlar silsilesine ve "Doğru kararların ne olduğunu nasıl bilebilirim?", "Hayatımın amacı nedir?", "Varoluşun büyük düzeninde kendimi nereye yerleştirebilirim?" gibi sorulara cevap arıyor. J. Donald Walters okurlarını süperbilince yönelterek gerçekten kim olduğumuzu anlamamıza yardım etme iddiasında.

Sezgiyi Keşfetmek, J. Donald Walters

Ganj Yayınları, Kişisel Gelişim, 134 sayfa



Kopenhag değil İstanbul kriterleri

İbrahim Paşalı, kitabı 'İstanbul Kriterleri'nde gündemdeki pek çok konuya değiniyor. Avrupalıların Türkiye'ye ve Türklere bakışı, eğitim sistemimiz, entelektüellerimizin durumu, din ve siyaset, başörtüsü sorunu gibi konuları ele alan Paşalı, 'Başörtüsü takmakta ısrar edenler neden başlarını açarak takiyye yapmıyorlar?', 'Türkler tembelse neden kılıç kuşanıp fethe çıkmışlar?' gibi sorular sorarak ilginç tespitler yapıyor.

İstanbul Kriterleri, İbrahim Paşalı

Profil Yayınları, Aktüel Siyaset Deneme, 120 sayfa


En çok alıntı yapılan filozof

Yirminci yüzyılın "en büyük" filozoflarından biri olarak nitelenen Wittgenstein üzerine Ömer Naci Soykan tarafından hazırlanan 'Wittgenstein, Yaşamı, Felsefesi, Yapıtları' adlı kitap MVT Yayıncılık tarafından basıldı. Kitap Yirminci yüzyılın en çok alıntı yapılan filozofu olan Wittgenstein'in tüm yapıtlarından seçilmiş metinlerin çevirileri ve Wittgenstein felsefesinin tüm yönleriyle geniş bir özeti sunuluyor.

Wittgenstein Yaşamı Felsefesi Yapıtları

Ömer Naci Soykan, MVT Yayıncılık

Felsefe İnceleme, 507 sayfa


Orada 'Biri' var

Kemal Tümerkan'ın öykü, deneme ve vecize türündeki yazılarından oluşan 'Biri' adlı kitabı 'O' Kitaplar'dan yayınlandı. Yazar, "kafalarındaki sorulara cevap arayanlara değil, cevaplarını aramadıkları sorularla karşılaşmaktan hoşlanabilecek olanlara ve gerçekçi oldukları kadar, koşullarının elverdiği boyutta da iyimser olanlara" kitabının bir sözcüğünün dahi olsa ulaşmasını istediğini söylüyor.

Biri, Kemal Tümerkan, 'O' Kitaplar, Deneme-Öykü, 190 sayfa


Cem Karaca'nın rubaileri yayınlandı

Cem Karaca'nın ölümünden sonra eşi İlkim Erkan Karaca tarafından yazmış olduğu rubailer 'Fani Rubai' adı altında kitaplaştı. Kitabın bir bölümünde Erol Büyükburç, Erkin Koray, İlham Gencer, Müjdat Gezen, Kemal Özmen gibi isimlerin Cem Karaca ile ilgili hatıraları ve ardından söyledikleri yer alıyor. Kitap Cem Karaca'nın İlkim Erkan Karaca'ya yazdığı bir rubai ile bitiyor: Bu hikaye çok uzun / Anlatsam / Ömrüm yetmez / Seviyorum.

Fani Rubai, Cem Karaca

Mavi Ağaç Yayınları, Anı / Rubai, 208 s.


100 trilyon hücreye varan yolculuk

'Besinlerin Yolculuğu', besinlerin ağzımızdan başlayarak, vücudumuzdaki 100 trilyon hücreye uzanan yolculuğunu anlatan bir kitap. Orhan Özbey'in yazdığı kitap her sayfada şemalar, fotoğraflar eşliğinde verdiği bilgilerle görselimize hitap ediyor ve bilgilerin unutulmasını engelliyor. Nesil Yayınları'ndan basılan kitap ile birlikte kitaptaki bilgileri içeren bir de Vcd de okura hediye olarak veriliyor.

Besinlerin Yolculuğu, Orhan Özbey, Nesil Yayınları, Araştırma, 160 sayfa


İsrael, İsrail'in nükleer sırlarını anlatıyor

Israel Shahak'ın daha önce Açık Sırlar ismiyle yayınlanmış olan kitabı, Kesit Yayınları'ndan 'İsrail'in Nükleer Sırları' adı ile tekrar yayınlandı. 90'lı yıllardan bu yana ABD ve İsrail'in sürekli gündeme getirdiği, İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırı tehditi kitabın ana konularından birini oluşturuyor. Çevirisini Ahmet Emin Dağ'ın yaptığı kitap İsrail'in kendi nükleer sırlarını nasıl saklamayı başardığını da ele alıyor.

İsrail'in Nükleer Sırları, Israel Shahak, Kesit Yayınları, İnceleme, 225 sayfa


Giremediğimiz birlik AB

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nda ikinci başkan olarak görev yapan İstanbul Milletvekili Prof. Nevzat Yalçıntaş'ın yazdığı 'Avrupa Birliği ve Türkiye' isimli kitap Nokta Kitaplar'dan yayınlandı. Kitap, Türkiye karşısına çıkarılan engellerin AB'nin bir Hristiyan Kulubü olmasından mı, yoksa Türkiye'nin denge politikalarının kurbanı olmasından mı? sorularına cevap arıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye, Prof. Nevzat Yalçıntaş

Nokta Kitaplar, Araştırma, 167 sayfa



Hukuk devleti mi, devlet hukuku mu?

12 Eylül döneminde Diyarbakır Sıkıyönetim Askeri Savcılığı görevinde bulunan Ümit Kardaş'ın yazdığı "Hukuk Devlete Sızabilir mi?" başlıklı kitapta "hukuk devleti olma", "devletin hukukla sınırlanması" konuları ele alınıyor. Timaş Yayınları arasından çıkan kitapta yazar, amacının, sisteme eleştirel hukuk açısından bakarak insani bir yapılanmanın ipuçlarını yakalamak olduğunu söylüyor.

Hukuk Devlete Sızabilir mi? Ümit Kardaş, Timaş Yayınları, Araştırma İnceleme, 297 sayfa



Yakın tarihe ülkücü gözüyle bakmak

'İnsan Gelecekte Yaşar', Turan Güven'in otobiyografisi. Bilge Oğuz Yayınevi'nden basılan kitap, Güven'in 27 Mayıs ve 12 Eylül darbeleri, 12 Mart muhtırası, dönemlerinde yaşadıklarını kendi kaleminden, kendi bakış açısından anlatıyor. Ankara Ülkü Ocakları'nın kurucularından olan Güven'in anıları bir ülkücü gözüyle Türkiye'nin geçirdiği dönemlerin bir değerlendirmesi.

İnsan Gelecekte Yaşar, Turan Güven

Bilge Oğuz Yayınevi, Anı / Otobiyografi, 440 sayfa



Çıldırmış bir kadının çırpınışları

İranlı yazar Ferhunde Hacizade'nin romanı 'Gözlerinizden Korkuyorum' Kapı Yayınları'ndan basıldı. Roman; yazar, anlatıcı ve roman karakteri arasındaki çekişme ve çelişmelerin rivayetiyle bir öykü anlatıyor. Kirman kentinde geçen romanda, Şubat Devrimi sonrasında devrimi ele geçirip yenilgiye uğratanların sessiz öyküsünü ve kadın olmanın çılgınlığı ve çıldırmış bir kadının hazin çırpınışını anlatıyor.

Gözlerinizden Korkuyorum

Ferhunde Hacizade, Kapı Yayınları

Roman, 160 sayfa



Atatürk ve Cumhuriyet

Bilal N. Şimşir

İleri Yayınevi

Yakın Tarih

463 sayfa


Denizin Değiştirdiği

Ernest Hemingway

Adam Yayınevi

Roman / Yabancı

77 sayfa



Doğu Türkleri "Çin Kaynaklarına Göre"

Liu Mau Tsai

Selenge Yayınevi

Çeviri / Tarih

640 sayfa


Everest Günlüğü

Jon Krakauer

Doğan Kitap

Anı / Çeviri

253 sayfa


Bill Gates'in Liderlik Sırları

Ö. Faruk Reca

Akis Yayınevi

İş / Yönetim

127 sayfa


Buluştuğumuz Yer Burası

John Berger

Metis Yayınevi

Roman / Yabancı

233 sayfa


Hayatının Mutluluk Profesörü Ol

Bülent Şenyürek

Akis Yayınevi

Kişisel Gelişim

158 sayfa


Kızılderili Efsaneleri ve Masalları

Richard Erdoes

Anfora Yayınevi

Mitoloji

583 sayfa


Konstantiniyye'den İstanbul'a Ciltli

M. Sinan Genim

Suna & İnan Kıraç Research Insti Yayınevi

Fotoğraf

2 ciltli / 419 sayfa


Özgüven Kazanma Yolları II

Dale Carnegie

Goa Yayınevi

Kişisel Gelişim

232 sayfa


Paris Yaşamı

Emilè Zola

Payel Yayınevi

Roman

444 sayfa


Soykırım

Orson Scott Card

Altıkırkbeş Yayınevi

Roman / Yabancı

481 sayfa


Yasak Bölge

Cafer Keklikçi

Lamure Yayınevi

Şiir

59 sayfa


Aydınlanma ve İnsan Felsefesi Çalışmaları

Sevgi İyi

Toroslu Yayınevi

Felsefe

120 sayfa


Batı'nın Doğu'su

Yüksel Kanar

Kitabevi Yayınevi

Siyaset

339 sayfa


Binbir Gece Masalları

Hazırlayan: Hayriye Yüksel

Dörtkardeş Yayınevi

Çocuk Kitapları / Masal

70 sayfa


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.