Yeni Şafak

Beyaz zehir şekerin kokainden farkı yok

08:0031/01/2015, Cumartesi
G: 31/01/2015, Cumartesi
Diğer

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre şeker kokain kadar bağımlılık yapıyor. Çikolata yemeye başladığınızda, beyniniz mutluluk verici hormonlar olan dopamin ve opiatsalgılamaya başlıyor. Ama bunlar sonunda depresif ve kaygılı yapabiliyor. Ancak şekerin zararı bununla son bulmuyor. Şeker beyinde iltihaplanma ve kilo aldırıyor. Ayrıca, dişleri yıpratıyor, kalp hastalıkları, diyabet ve kanser riskini artırıyor.

Uzmanlar, şeker isteğini azaltmak için şu önerilerde bulunuyor: 


1. Güzel bir kahvaltı yapın Yumurta, peynir, zeytin, tereyağı ve bal içeren kahvaltı yapın.
2. Yeşil sebze tüketin Brokoli, ıspanak gibi yeşil sebzeler enerjinizi artırır. İçeriğinde bulunan magnezyum gibi mineraller şeker isteğini bastırır.
3. Tatlandırıcı kullanmayın Yapay tatlandırıcılar şeker isteğini artırıyor. Yağ yapıyor. 
4. Güneş ışığı alın D vitamini serotonin üretmeye yardımcı olur. Mutluluk hormonu serotonin şeker isteğini kontrol altına alır. 
5. İyi yağlardan Yiyin Kabuklu kuru yemişler, omega-3 zengini balıklar, zeytinyağı 
6. Protein alın Kırmızı et, beyaz et, yumurta ve balık enerji uyarımı yapar ve şeker isteğini bastırır. 

Zehirli şeker

Prof. Dr. Canan Karatay da yaptığı açıklamada şekerin tam anlamıyla zehir olduğunu belirtti. Ünlü doktor "Şeker kafa çalıştırır derler. Ancak şeker beyni uyuşturur" dedi. Elimde olsa şekeri tamamen yasaklarım diyen Karatay, sözlerine şu şekilde devam etti: "Yapılan araştırmalarda şekerin, tehlikeli olarak bilinen yağdan da daha tehlikeli olduğu görüldü. Üstelik hiçbir besin değeri bile yoktur. Tam bir zehirdir."

#Canan Karatay
#kal hastalıkları
#şeker
#depresif
#şekerin zararı
#mutluluk hormonu
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.