Yeni Şafak

Anadolu Ajansı haklı çıktı

ANKARA (A. A)
22:009/01/2007, Salı
G: 9/01/2007, Salı
Yeni Şafak
Anadolu Ajansı haklı çıktı
Anadolu Ajansı haklı çıktı

Anadolu Ajansı fotomuhabiri Tolga Adanalı'nın çektiği Anıtkabir ve Kocatepe Camii'ni bir arada gösteren fotoğrafın hiç araştırmadan montaj olduğunu iddia eden Habertürk'e aynı kareyi noter huzurunda yeniden çeken fotomuhabir gazetecilik dersi verdi

Habertürk televizyonunun ve internet sitesinin, Anadolu Ajansı fotomuhabiri Tolga Adanalı tarafından 23 Eylül 2006'da çekilen ve Anıtkabir ile Kocatepe Camii'ni aynı karede gösteren fotoğrafın hiç araştırılmadan 'fotomontaj' olduğu yönündeki gerçekdışı iddiası, noter, foto muhabirleri, tv kameraları ve gazeteciler önünde yalanlandı. Başkent Öğretmenevinin terasında noter huzurunda gerçekleştirilen dünkü fotoğraf çekimine, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Ankara 25. Noter yeminli memuru Mustafa Yurttan, AA foto muhabirleri ile kameramanları, Habertürk ekibi ve diğer bazı basın kuruluşlardan gazeteciler katıldı.

AYNI AÇIDAN ÇEKİLDİ

Tutanakta, 'Anıtkabir ve Kocatepe Camii'ni gören pencereden dijital fotoğraf makinesi balkona konularak saat 14.06'da foto muhabiri Sami Tolga Adanalı tarafından STA 0427 kod numaralı fotoğraf çekildi. Halihazır durumu ile bulunduğu yerden Anıtkabir ve Kocatepe Camii aynı kare içerisinde yer aldı. İş bu fotoğraf, çıktısı alınarak, tutanağa aynen eklendi' ifadelerine yer verildi.

TUTANAĞI İMZALAMADI

Tespit tutanağı AA Genel Müdürü Bengi, tarafından imzalandı. Habertürk'ten gelen ekip ise tutanağı imzalamadı. Tutanağın tutulmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bengi, 'Anadolu Ajansı'nda kesinlikle fotomontaj yapılmaz. Ben, bu açıyı görmeden, bu fotoğrafa sahip çıkmıştım. Onun için öncelikle bu fotoğrafı çeken arkadaşımızı kutluyorum.' dedi. Habertürk muhabirinin iddialarını akşam haber bültenine tekrar taşıyacaklarını, isterlerse programa katılabileceklerini söylemesi üzerine Bengi, 'Bu iddiadan vazgeçseniz iyi olur. Görünen köy kılavuz istemez. Noter huzurunda tespit edilmiş bir hususta daha fazla ısrarcı olmamanızı öneririm' karşılığını verdi.


Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.