533 kişi içme suyundan zehirlendi

Yeni Şafak
14:167/09/2016, Çarşamba
G: 7/09/2016, Çarşamba
DHA

Erzurum'un Aşkale ilçesinde 553 kişi içme suyu şebekesinden bulaştığı tespit edilen virüsten zehirlenerek hastanelik oldu. 20 kişinin halen tedavi gördüğünü belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, "İhmali olanlar hakkında soruşturma başlatıldı" dedi.

Aşkale'de 5 Eylül tarihi itibariyle bazı vatandaşlar, karın ve eklem ağrısının yanı sıra ishal ve yüksek ateş şikayetleriyle devlet hastanesine başvurmuştu. Hastanede serum takılan hastaların birçoğu yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. İlçede salgın olduğu ihtimali üzerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.



Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. 533 kişiden 20'sinin halen tedavi gördüğünü belirten Azizoğlu, zehirlenmelerin klor eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.



Soruşturmaya ilişkin de bilgi veren Vali, "İlgilisi, sorumlusu kimse görevden alınması talimatını verdim" dedi.



Depoların klorlanmasında ihmalin söz konusu olduğunu ifade eden Vali, "Dün itibariyle klorlamalar iki katına çıkarılarak sular içilebilir hale getirildi" diye konuştu.



Vali Azizoğlu, Aşkale Belediye Başkanının FETÖ soruşturmasından tutuklanması ile ilgili bir sabotaj olma ihtimalinin sorulması üzerine, "Şimdiye kadar öyle bir bilgi bize gelmedi. Tamamıyla klor eksikliğinden kaynaklanan bir problem" dedi.


#Erzurum
#İçme suyu
#Zehir

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.