EDISYON:

15 milyon bebek erkenci!

Cihan
00:0014/11/2012, Çarşamba
G: 14/11/2012, Çarşamba
Yeni Şafak
15 milyon bebek erkenci!
15 milyon bebek erkenci!

Dünya genelinde her yıl yaklaşık 15 milyon bebeğin erken doğumla dünyaya geldiğini belirten uzmanlar, 1 milyon bebeğin de henüz 1 yaşını bile doldurmadan hayatını kaybettiğini belirtti. Kadın doğum uzmanları, prematüre doğuma neden olan faktörlerin ve sakıncalı durumların önüne geçmek için bilinçlendirme ve eğitimin hayati derecede önemli olduğunu kaydetti.

'Dünya Prematüre Günü' kapsamında konuyla ilgili açıklamada bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Arda Lembet, bu tip doğumların dünya genelinde önemli bir sayıda olduğuna işaret etti. Her yıl 15 milyon bebeğin prematüre doğup dünyaya erken geldiğini, 1 milyonu bebeğin ise 1 yaşına bile girmeden hayatını kaybettiğini ifade eden Lembet, ''Anne karnındaki ve yeni doğan dönemindeki bebek ölümlerinin önemli nedeni ''erken doğum.'' dedi.

Türkiye''deki erken doğum vakalarının dünya geneli itibariyle geri sıralarda olduğunu belirten Lembet, yüzde 12 erken doğum oranı yanında yeni doğan ünitesindeki ölümlerin yüzde 70''inin erken doğum kaynaklı olduğunu hatırlattı. Daha sonraki sürecin de risk taşıdığını belirten Lembet, ''5 yaşına kadar olan çocuk ölümlerinin yüzde 40''ı yeni doğan döneminde olmaktadır ve burada da ilk sebep yine erken doğumdur. Tüm 5 yaş altı ölüm sebeplerinde erken doğum 2. sırada yer almaktadır'' ifadesini kullandı.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.