|

Zuladan 14 şirket daha çıktı

FETÖ’nün en büyük finans kurumlarından Kaynak Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 14 şirketin daha holdingle organik bağı olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:44 - 12/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca paralel örgütün finans merkezi Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Holdinge atanan kayyumların incelemeleri sonucunda, Kaynak Holding'le organik bağı olduğu ve 'FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları' belirlenen 14 yeni şirket daha tespit edildi. Mahkeme bu 14 şirkete de kayyum atadı. Karara göre, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen 58 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumlar İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük, bu 14 şirkette de görev yapacak.



SAMANYOLU BİNASINDA


Karara göre, gıda ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren İstanbul'da 12, Bursa'nın Osmangazi ilçesi ve Kırıkkale'de birer şirkete atanan kayyumlar, eski yöneticilere görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından görevlerine başladı. Öte yandan hakimlik, kayyumlara şirket başına asgari ücret oranında maaş ödenmesini kararlaştırdı. Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum ataması yapılan şirket sayısı 72'ye yükseldi. Son belirlenen şirketler arasında Işık Medya A.Ş. de bulunuyor. Bu şirketin yönetim merkezi paralel örgütün yayın organı Samanyolu TV'nin binasında olduğu için polis ekipleri dün bu binada da aramalar gerçekleştirdi. Samanyolu Yayın Grubu'na yönelik herhangi bir 'kayyum' kararı şimdilik yok. Ancak Işık Medya'ya atanan kayyumlar, Samanyolu Grubu ile aynı binada çalışacak.


#Kaynak Holding
#fetö
#pyd
8 yıl önce