|

Yurt dışındaki maskeleri düşürülecek

FETÖ'nün, yurt dışındaki maskesini düşürmek için özel bir strateji devreye giriyor. İlk adımlardan biri, örgütten “Türk Okulları” markasını almak olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 02:05 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Örgütün, Türkiye'deki silahlı girişimi, ilgili ülkelere dosyalar halinde sunulacak. FETÖ mensuplarının iadeleriyle ilgili süreçlerde sunulan belgeler güncellenecek. Türk diasporasını oluşturan STK'lar ve kurumlar, ortak çalışma yapacak.



OKULLARIN KAPATILMASI İSTENECEK


“Yurt dışı Vatandaşlar Danışma Kurulu”nda satır başlarıyla şunların yapılması planlandı: Diaspora Strateji Belgesi hazırlanacak. Belgede, FETÖ'yle mücadele de bulunacak. Kamu kurumu ve kuruluşları ile üniversiteler vasıtasıyla, vatandaşlar bu yapı ve yaptıkları hakkında bilgilendirilecek, faaliyetlerine yönelik önleyici çalışmalar yapılacak. Birçok ülkede “Türk okulu” denilerek açılan, örgüte sempatizan yetiştirilen ve ajanlık faaliyetleri için de kullanıldığı iddia edilen yerlerle ilgili kapsamlı bir çalışma yürütülecek. Bu okulların açıldığı ülkelerle görüşülerek, kapatılması, kapatılmıyorsa “Türk okulu” isminin kullanılmasının önlenmesi veya Türkiye'nin denetimine verilmesi istenecek.



#FETÖ
#STK
8 yıl önce