
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'un fethinin 567. yılı nedeniyle Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi okunacağını açıklamasının ardından Yunan medyası adeta çıldırdı. "Erdoğan meydan okuyor, İstanbul'un düşüşünü kutlamak için dua edilecek", "Türklerden eşi görülmemiş meydan okuma..." cümlelerini manşetlerine taşıyan Yunan medyasında "Helenizm'e karşı büyük bir meydan okuma" cümlesine de yer verildi.
Türklerden eşi görülmemiş meydan okuma
- Ayrıca Ayasofya'daki Fetih Suresi'nin okunmasına tepki olarak Yunan medyasında, "Helenizm'e karşı büyük bir meydan okuma" cümleleri yer verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak
Ayasofya'nın tarihi
- Fatih Sultan Mehmet Han komutasındaki Osmanlı Ordusu, 6 Nisan 1453 tarihinde İstanbul'u kuşattı. İstanbul'un 53 günlük kuşatmanın ardından 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedildi. İlk Cuma namazı ise 1 Haziran 1453'te Ayasofya'da kılındı. Namazı, Fatih Sultan Mehmed'ın hocası Akşemseddin Hazretleri kıldırdı. Hurbe de Akşemseddin Hazretleri tarafından Fatih Sultan Mehmet adına okundu.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.