EDISYON:

Yunan Bakan Türkiye’ye geliyor

Canberk Doğan
04:005/09/2023, Salı
G: 5/09/2023, Salı
Yeni Şafak
George Gerapetritis.
George Gerapetritis.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin yoğun diplomasi atağını ülke içindeki görüşmelerle devam ettiriyor. Yunan mevkidaşı George Gerapetritis'i ağırlayacak olan Fidan'ın ajandasında Ege ve Kıbrıs meseleleri var.

Türkiye ile Yunanistan arasında yumuşama süreci ilerliyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin yoğun diplomasi atağını ülke içindeki görüşmelerle devam ettiriyor. Yunan mevkidaşı George Gerapetritis'i ağırlayacak olan Fidan'ın ajandasında Ege ve Kıbrıs meseleleri var.

GÜNDEM EGE VE KIBRIS

Toplantıda Ankara ve Atina arasında Ege Denizi'ndeki adalar, deniz alanları ve hava sahasına ilişkin sorunlar masaya yatırılacak. Kıbrıs'taki gelişmelere de özel bir parantez açılacak. Kara sınırındaki düzensiz göç hareketlerinin de ele alınması bekleniyor. 2019'dan bu yana oldukça gergin bir dönem geçiren iki ülke arasında 6 Şubat depremlerinden sonra Yunanistan'ın kurtarma ekipleri ile Türkiye’ye

yaptığı insani yardımlarla başlayan yumuşama dönemi yeni bir başlangıç olarak kabul edilmişti.



#Hakan Fidan
#George Gerapetritis
#Politika

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.