|

Yüksek Askeri Şura 2 Ağustos'ta toplanıyor

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 2 Ağustos Çarşamba günü Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

Yeni Şafak
04:35 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:50 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Yüksek Askeri Şura 2 Ağustos'ta toplanıyor
Yüksek Askeri Şura 2 Ağustos'ta toplanıyor

Sivil ağırlıklı YAŞ Toplantısına Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Kuvvet Komutanları katılacak. Nurettin Canikli'nin Milli Savunma Bakanı olarak ilk YAŞ toplantısı olacak. YAŞ hazırlıklarının büyük kısmını yürüten Eski Bakan Fikri Işık da Başbakan Yardımcısı olarak toplantı masasındaki yerini alacak. Kabine revizyonu sonrası Şura'ya ilk kez katılacak diğer isimler ise Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ ile Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül.

TERFİ VE EMEKLİLİKLER KARARLAŞTIRILACAK

Şurada general ve amiraller ile albayların terfi ve emeklilik durumları görüşülecek. Terfilerin ardından generallerin Yeni görev yerleri de belirlenecek. Şura kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından Resmî Gazete'de yayınlanacak.

FETÖ İLE MÜCADELE GÖRÜŞÜLECEK

Şurada ayrıca askeri stratejik konsept ve TSK'nın harbe hazırlık durumu ile başta FETÖ ile mücadele olmak üzere TSK'yı ilgilendiren diğer konular masaya yatırılacak.


#TSK
#Yüksek Şura
#Ankara
#YAŞ
7 yıl önce