EDISYON:

YKM ve Boyner'e dünya devi C&A rakip geldi

Eylem Şimşek
00:0027/12/2007, Perşembe
G: 27/12/2007, Perşembe
Yeni Şafak
YKM ve Boyner'e dünya devi C&A rakip geldi
YKM ve Boyner'e dünya devi C&A rakip geldi

Yaklaşık 1500 mağazası ile giyimde dünya devi olan C&A, 2007 mayıs ayında girdiği Türkiye pazarında agresif fiyat politikasıyla benzerleri Boyner ve Çarşı mağazalarını zorlayacağa benziyor.

Alman Clemens ve August Brenninkmeyer kardeşler tarafından 1861'de, Hollanda'da kurulan bir aile şirketi olan C&A'de, bir ailenin tüm fertleri ve her yaştan insan için giysi ve giyim aksesuvarı bulunabiliyor. Avrupa'da her yerde rastlayacağınız C&A'nin Avrupa'da dükkan sayısı bin 200. Yıllarca Türkiye'de üretilen tekstil ürünlerini başta Almanya olmak üzere çeşitli mağazalarında Avrupalılara satan C&A'nın ayrıca Güney Amerika'da 160, Çin'de 2, Rusya'da 3 mağazası bulunuyor. Üst üste 3 kez Almanya'nın en güvenilir markası seçilen C&A'nin, kendine ait 10 da alt markası da var. Türkiye'deki ilk mağazasını Mayıs ayında Profilo Alışveriş Merkezi'nde açan C&A'nın şu anda İstanbul dışında Bursa Korupark Alışveriş Merkezi, Eskişehir Espark, Adapazarı Ada Center, Ankara Antares ve sadece çocuk ürünlerinin bulunduğu İstanbul Bakırköy Capacity'de mağazası bulunuyor. C&A'in bundan sonraki durağı Ankara Antares Alışveriş Merkezi.

ÇOCUKLARA ÖZEL KOLLEKSİYON

C&A'in Bakırköy Capacity alışveriş merkezinde bulunan mağazası sadece 0-15 yaş grubundaki çocuklara yönelik ürünlerin satışa sunulduğu özel bir mağaza. 348 metrekarelik alanı ile tüketicilere geniş ve rahat bir alışveriş ortamı sunan C&A'in Bakırköy mağazasında çocuklara yönelik 3 farklı koleksiyon ve binlerce ürün seçeneği çok uygun fiyat imkanı ile tüketicilerle buluşuyor. C&A Türkiye Finans Direktörü (CFO) Berna Kural Okandan, Çok hızlı ve doğru fiyatlı ürün satan bir marka olduklarını söyleyerek, “Türkiye bizi, biz de Türkiye'yi çok sevdik” dedi. Mayıs ayında açtıkları ilk mağazasının gördüğü büyük ilgiden son derece memnun olduklarını söyleyen Okandan, Türk tüketicisine, günün moda trendlerine uygun ürünleri, uygun fiyatlarla sunduklarını belirtti. C&A'in Türkiye'de gördüğü büyük ilgiyi, zengin ürün yelpazesi, kaliteli ürün ve uygun fiyatlardan kaynaklandığını ifade eden Okandan, "Mağazamızda her yaş ve bedene uygun 10 farklı C&A markasının koleksiyonları satışa sunuluyor. Mecidiyeköy mağazamızdan sonra Bursa, Eskişehir, Adapazarı ve Bakırköy Capacity gibi birçok yerde yeni mağazalar açtık. İstanbul'da ilk etapta 2 mağaza olacak, sonra çoğalacak. Diğer şehirlerde de çoğalacağız” diye konuştu.

HEDEF TÜRKİYE'DE 30 MAĞAZA

3 yıllık planda amaçlarının 20-30 mağazaya çıkmak olduğunu kaydeden Okandan, “Ancak bu öngörülerimiz zaman içerisinde tutarsal hale gelecektir. Avrupa'da 6 milyar dolar cirosu olan C&A'in Almanya'da 400 mağazası daha var. Ayrıca son 3 yılın en güvenilir markası orada. C&A, Almanya'da, Hollanda'da, İspanya ve Belçika'da ilk sıralarda. Bakırköy Capacity'de açtığımız mağazamızı sadece çocuklar için açmaya karar verdik. Türkiye'de büyüme planımız devam ediyor. Türkiye bizi, biz de Türkiye'yi çok sevdik. Türkiye'deki yatırımlarınmıza, büyük kentlerde açacağımız yeni mağazalarla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Çeşitliliğimiz Boyner ve Çarşı ile aynı

Berna Kural Okandan, "Türkiye'de bizim gibi mağazacılık yapan sadece departman store'lar var. Onların da içinde parfümeri var. Bizde sadece o yok. Boyner, Çarşı gibi. Biz sadece kendi markalarımızı satarız. Çeşitliliğimiz Boyner'le Çarşı'yla aynı ya da yakın" dedi. Güney Amerika'da 160, Çin'de 2, Avrupa'da bin 200, Rusya'da 3 mağazası bulunan C&A'nın Türkiye hedefinin ise, Türkiye'de çok önemli bir marka olmak olduğunu belirten Okandan “Türkiye'de hedefimiz hızlı bir şekilde büyümek" dedi.


Uygun fiyata moda giyim

Okandan, "Modayı uygun fiyata sağlamak mantığıyla hareket ediyoruz. Kadife pantolon: 25 YTL, bebek tulumu 20 YTL. Çok hızlı ve çok ürün satan bir markayız. Doğru fiyatlı ürün satan markayız. Bangladeş'ten de, Türkiye'den de mal alıyoruz. Her yerden alım yapıyoruz" dedi.





Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.