Yıldırım: ABD'den hakkımız olan bir şeyi istiyoruz

Yeni Şafak
20:4118/08/2016, Perşembe
G: 18/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Diplomatik misyon şefleri onuruna verilen akşam yemeğinde konuşan Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili, "Bu konuda ABD ile ikili anlaşmamız var. ABD'den hakkımız olan bir şeyi istiyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de mukim diplomatik misyon şefleri onuruna verilen akşam yemeğinde konuştu.



Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:



Halkımız demokrasi mücadelesinde dünyada belki de ender görülecek, hiç görülmeyecek bir destan yazmayı başardı. 15 Temmuz sonrası Türkiye'de demokrasi daha da güçlenmiştir, darbeciler hüsrana uğramıştır.



İnsanlık suçu işleyen terör örgütleri, asla ve asla sonuca ulaşamayacaklar, kirli emellerini gerçekleştiremeyecekler.



Bu suçu işleyenler hak ettikleri cezayı alacak


(FETÖ'nün darbe girişimi) Benzer olayların hiçbir ülkede yaşanmaması için beraber hareket etmemiz önemli. Hukuk devletinden sapmadan, bu suçu işleyenler hak ettikleri cezayı alacak, tek ölçümüz adalet olacak.



Biz, gelişmiş demokrasilerden o gün herkesin buraya gelip bizimle dayanışmasını göstermesini beklerdik. Hadi bunu yapamadınız, hemen bu darbeyi en şiddetle kınamak ve Türkiye'nin demokrasisini, başarısını bizlerle paylaşmak bu konudaki dayanışmanızı en açık şekilde dostlarımızın göstermesini beklerdik.



(Batılı ülkelerin darbe girişimine karşı tutumu) Darbecilerin hakkını, milletin hakkından fazla savunma gayreti üzmüştür.



Türkiye hukuk devleti anlayışı içerisinde darbe girişiminin arkasında olan FETÖ elebaşının iadesini istiyoruz. Bu konuda ABD ile ikili anlaşmamız var. Adli yardım ve suçluların iadesine yönelik anlaşmamız var. ABD'den hakkımız olan bir şeyi istiyoruz.








#Binali Yıldırım
#ABD
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.