Yıldıray Oğur duruşmaya 'tek başına' katıldı

Yeni Şafak
18:112/09/2016, Cuma
G: 2/09/2016, Cuma
Yeni Şafak
Gazeteci Yıldıray Oğur'un duruşma salonunda 'tek başına' durduğu kare dikkati çekti.
Gazeteci Yıldıray Oğur'un duruşma salonunda 'tek başına' durduğu kare dikkati çekti.

Balyoz davasında kumpas iddialarıyla ilgili hakkında dava açılan gazeteci Yıldıray Oğur, bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya​ katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi anlarında tanklara karşı yoğun bir habercilik yapan Oğur'a dava esnasında sosyal medya üzerinden destek mesajları verildi.

Balyoz davasında kumpas iddialarıyla ilgili haklarında dava açılan Mehmet Baransu, Yasemin Çongar ve Ahmet Altan'ın yargılanmasına bugün başlandı. Hakkında dava açılan bir diğer isim olan gazeteci Yıldıray Oğur da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldı.



  1. Görüntülü ve sesli kayıt yapılan duruşmada iddianamenin 276 sayfa olan özetinin tümü okundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin öncesinde yaptığı yayınlarla terör örgütünün yapılanmasına sık sık işaret eden Oğur, 15 Temmuz gecesinden itibaren sokaklara çıkarak demokrasi nöbetlerine katılmıştı.



Gazeteci Yıldıray Oğur'un 'şüpheli' sıfatıyla iddianamede yer aldığı ve FETÖ/PDY üyesi olmadığı bildirildi.



Oğur'a dava esnasında sosyal medya üzerinden destek mesajları verildi.



Yargılanan diğer isimlere destek için duruşmaya konsolosluklardan temsilciler, Avrupa Gazeteciler Federasyonu, Uluslararası PEN, Norveç Gazeteciler Birliği temsilcileri de katıldı.



Duruşma sürüyor...



  1. İddianameden
  2. Yargılananların beraatiyle sonuçlanan "Balyoz Planı" davası sanıklarına ''kumpas'' kurulduğu iddiasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma sonucunda, "Balyoz" soruşturmasına gerekçe gösterilen belgelerin yayımlandığı dönemin Taraf gazetesi sorumluları ile gazeteciler hakkında iddianame hazırlandı.
  3. İddianamede, Balyoz Planı davasında bir süre tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Albay Nedim Ulusan ile emekli albaylar Ahmet Zeki Üçok ve Hakan Büyük müşteki, Genelkurmay Başkanlığı da müşteki kurum olarak yer aldı.
  4. Soruşturma konusu gizli belgelerin, çok iyi korunan 1. Ordu Karargahı kozmik odasından, örgütün TSK'da bulunan üyeleri tarafından, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Tuncay Opçin'e verildiği belirtilen iddianamede, Tuncay Opçin ve Mehmet Baransu'nun gizli görüştükleri, Taraf gazetesine teslim edilen DVD ve CD'lerin Opçin tarafından Baransu'ya getirildiği kaydedildi.



#Yıldıray Oğur
#Balyoz Davası

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.