|

Yerli ve milli proje SEDEP

Toplumsal konulara parmak basarak öğrencilerin farkındalığını arttırmaya çalışan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, ‘15 Temmuz Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz’ programı ile 5. yıl etkinliklerine start verdi. Selçuklu Belediye Başkanı Altay, milletin, verilmeye çalışılan değerleri zaten bildiğini, kendilerinin sadece bu değerlerin üzerindeki kabuğu kaldırdıklarını kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:28 - 9/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) beşinci yılına muhteşem bir etkinlikle başladı. 5 yıldır toplumsal konulara parmak basarak öğrencilerin farkındalığını arttırmaya çalışan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, 15 Temmuz şehitlerini de unutmadı. Kültür Park'ta gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz” programı ile 15 Temmuz darbe girişiminde vatanı ve milleti için şehit ve gazi olan vatandaşlar anıldı.



Programa Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, belediye meclis üyeleri ve SEDEP Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.



Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu, Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, İbrahim Yapıcı İlkokulu, Barbaros İlkokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı program, öğrencilerden Muhammed Emir Murat'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.



ALTAY: HEPİMİZ ŞAHİT OLDUK


Coşkulu kalabalığı tebrik ederek sözlerine başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “5 yıldır Türkiye'nin en değerli eğitim projesi SEDEP ile sizlere değerlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Ama şunu fark ettik ki siz zaten bu değerleri biliyormuşsunuz, biz sadece üzerindeki kabuğu kaldırıyoruz ve aktif hale getiriyoruz. 15 Temmuz akşamında milletimizin köklerinden gelen değerlerle sahip olduğunu, bir tehlike gördüğünde vatanına nasıl sahip çıktığını, tankların önüne canını hiçe sayarak nasıl durduğunu hepimiz şahit olduk. Kolayca eleştirdiğimiz siz gençlerin korkusuzca meydanlarda sabahlara kadar nöbet tuttuğuna şahit olduk. Değerler Eğitimi Projesinin ne kadar önemli bir işlevi olduğunu hep birlikte gördük” dedi.



'GENÇLERİMİZİ UNUTTULAR'


“Sadece Türkiye'nin değil tüm Müslüman coğrafyasının geleceği için ayaktayız. 15 Temmuz akşamında FETÖ vatanımızı, milletimizi bölmeye yönelik hain bir darbe girişiminde bulundu” diyen Altay, “Dışarıdan bakıldığında üst düzey eğitim almış insanlardan oluşan bu ihanet çetesi, vatanımızı karanlık bir noktaya götürmek için kalkıştılar. Ama bugün burada bulunan gençler gibi vatanına milletine sahip gençlerin sokağa çıkacağını ve milletinin yanında korkusuzca duran cumhurbaşkanına sahip olduğumuzu unutmuşlardı. Cumhurun reisi milleti meydanlara davet ederken kendisi de korkusuzca İstanbul'a gelip milletinin yanında oldu” ifadelerini kullandı.




'SEDEP BİR MARKADIR'


Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, milletin feraseti ile atlatıldığını dile getiren Başkan Altay sözlerini şöyle sürdürdü; “Şimdi yapmamız gereken şey daha çok çalışmak, vatanımıza milletimize daha çok hizmet etmektir. Gençler! Bu sadece burada bulunanların sorumluluğu, burada bulunanların beklentisi değil, tüm ümmet coğrafyası bizlere bakıyor. Acaba Türkiye'de durumlar nedir? Hiç bir Müslüman kardeşimiz merak etmesin Türk Milleti ayaktadır, Türk Milleti çalışmaya devam ediyor. Sadece Türkiye'nin geleceği için değil, tüm ümmetin geleceği için bu gençlerle birlikte burada olduğu gibi ayakta olmaya devam edeceğiz. SEDEP bu manada bizim için bir markadır.”



'ÖNEMLİ OLAN İNSANLIK'


Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya da yaptığı konuşmada Selçuklu Değerler Eğitimi Projesindeki değerlerin aslında vatandaşın içinde zaten var olan değerler olduğunu, proje ile sadece bu değerlerin hatırlatıldığını söyledi. Bir insanın çok iyi bir matematikçi, çok iyi bir tıpçı, çok iyi bir bilim adamı olabileceğini ancak önemli olanın insanlık olduğunu kaydeden Kaya, “Bunu 15 Temmuz'da gördük. Sevgili öğrenciler vatanımıza göz diken hainler tarih boyunca hep olmuş, yarın da olacak. Ama hiçbirine fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.



'ALLAH BU MİLLETİ VATANSIZ BIRAKMASIN'


“5.yılına girdiğimiz SEDEP' in değeri şimdi daha iyi anlaşılıyor” diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, milli gençlik yetiştirmek için, kendi öz değerlerine sahip gençlik yetiştirmek için Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'ne önem verdiklerini dile getirdi.



Alman gazeteciler kelebeklere hayran kaldı


Nürnberg Gazeteciler Kulübü, Konya Tropikal Kelebek Bahçesini ziyaret etti.Yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret rotasının başında yer alan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde, yaradılışın mucizesi olan 20 türde 10 bin kelebek uçuyor. Bahçe, kelebeklerin yanı sıra 98 türde 20 bin bitki ile ziyaretçilerine bozkırın ortasında tropikal bir bahçe sunuyor. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin misafiri olarak Türkiye'de bulunan Nürnberg Gazeteciler Kulübü, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni ziyaret etti. Almanya'nın Nürnberg kenti Gazeteciler Kulübü üyesi 20 gazeteci, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ne hayran kaldı. Kelebeklerin ve tropikal bitkilerin bol bol fotoğrafını çeken gazeteciler, gördükleri mucize karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.



Kelebeklerden SESRIC üyelerine görsel şölen


İkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) üyeleri, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni ziyaret etti. Konya'nın cazibe merkezi Tropikal Kelebek Bahçesi yurt dışından ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ayda 40 bin ziyaretçisi ile Konya turizmine katkı sağlayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, SESRIC üyelerini ağırladı. Yönetim kurulu toplantısı için Ankara'da bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı alt organı, SESRIC Konya'yı daha iyi tanımak ve ülke tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Farklı ülkelerden 14 temsilcinin olduğu heyet, kelebekler ve tropik bitkiler arasında keyifli vakit geçirirken ziyareti ölümsüzleştirmek için bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.



Temizlikte yeni dönem


Selçuklu Belediyesi tarafından “Daha Modern ve Temiz Bir Selçuklu” sloganıyla 2009 yılında başlatılan yer altı çöp konteynerinde, yeni bir uygulamaya daha geçildi. Özel bir teknoloji firması işbirliği ile uygulamaya başlanan Atık Takip Sistemi Projesi kapsamında makineler arası iletişim teknolojisi (M2M) sayesinde yer altı çöp konteynerleri anlık olarak izlenebilecek. Selçuklu Belediyesi tarafından vatandaşa yerinde, zamanında ve kaliteli hizmet vermek amacıyla hayata geçirilen Atık Takip Sistemi Projesi ilk etapta 30 adet yer altı çöp konteynerinde uygulandı.



PERSONEL SMS'LE BİLGİ


Yer altı çöp konteynerlerinin yüzde 80 doluluk oranına ulaşılması durumunda, sistem belirlenen personele SMS ve e-posta ile uyarı bilgisi ileterek ekiplerin yönlendirilmesini sağlıyor. Araç üzerinde internet erişimine sahip yazılım sayesinde şoföre dolu olan konteynerlerin bilgisi iletiliyor ve rota hesaplaması yapılarak şoförün en kısa mesafede en hızlı bir şekilde istenilen hedefe ulaşması sağlanıyor.



Eğitime 26 kütüphane ile büyük destek


Türkiye'de kütüphane sayısı ile yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, şehrin eğitim ve kültür hayatına önemli katkıda bulunuyor. 2016-2017 eğitim yılının başlamasıyla birlikte faaliyete geçen Selçuklu Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu ve İMKB Ortaokulu kütüphaneleri ile kütüphane sayısını 26'ya çıkaran Selçuklu Belediyesi, 231 bin kitap ile 65 bin üyeye hizmet veriyor. Eğitim yılı içerisinde Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi ve Sancak Ortaokulu'na iki kütüphane daha kazandırılacak.


26 kütüphane 231 bin kitap ile okurlara hizmet veren Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinden 1 yılda 266 bin 741 kişi sadece kitap alışverişi yapıyor. Kütüphanelerinde 65 bin 811 üyesi bulunan Selçuklu Belediyesi, yılda 3 sefer kitapları güncelliyor. Öğrencilerin yanı sıra tüm vatandaşların da yararlanabildiği kütüphanelerin herhangi birine üyelik tüm kütüphanelerden faydalanmak için yeterli.


#Selçuklu Belediyesi
#Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi
#SEDEP
8 yıl önce