|

Yerlerde sürüklediler

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler, 15 Temmuz günü Genelkurmay karargahında yaşananları anlattı. Güler, direnip karşı koyması üzerine darbeci hainlerin kendisini yerlerde sürükleyerek götürdüklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:27 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından ifadesine başvurulan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, olay günü odasında yaklaşık 10 eğitim kıyafetli, silahları kendisine çevrilmiş personeli gördüğünü belirterek, “Derhal ellerimi arkadan bağladılar. İlk başta ağzımı bantladılar. O vaziyette dururken sivil giyimli biri omzuma vurarak, 'Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat' şeklinde alaycı ifadelerle konuşunca baktım, benim emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm” dedi.


Güler, savcılık ifadesinde, Genelkurmay İkinci Başkanı olarak görev yaptığını, 15 Temmuz günü 21.25 sıralarında makam odasında yalnız çalıştığını söyledi. Kapının çalındığını belirten Güler, “Girmesini söyledim. Birden bir patırtı ile 'Yere yat, yere yat' sesleri yükseldi. Odamda yaklaşık 10 eğitim kıyafetli, silahlı, hepsi silahlarını üzerime çevirmiş personeli gördüm.” diyerek o anları anlattı.



ÖFKEYLE ÇULLANDILAR


“Siz kimsiniz?” diye sorduğunu belirten Güler, tekrar “Yere yat” denilerek üzerine saldırıldığını ifade etti. Bunlardan birini tutarak diğer tarafa fırlattığını, bu kişinin yere düştüğünü anlatan Güler, şunları kaydetti: “Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar. Yüzükoyun yere yatırdılar. İçlerinden biri kafama ayağıyla bastırdı. Ayaklarımı ve kolları ayırıp çekiyorlar, beni etkisiz hale getirmeye çalışıyorlardı. Kafama yüzümü kapatacak şekilde bere geçirdiler. Bu şekilde zorla beni kaldırdılar. Bu yapılanlara karşı direniyordum. Beni yerde sürükleyerek koridora çıkardılar.”



Güler, bu ana kadar içlerinden hiçbirisini tanıyacak bir pozisyonunun olmadığını, kendisini koridorda sağa, sola çevirerek sürüklediklerini, 3 kat aşağı sürükleyerek götürüldüğünü belirtti. Org. Güler daha sonra binanın yan tarafındaki kapıdan dışarı çıkarıldığını ve bir araca sokulduğunu anlattı. Akıncı Üssü'ne götürüldüklerini anladığını söyleyen Güler, burada Org. Akın Öztürk'ün yanına gelerek darbecileri ikna etmeye çalıştığına dönük konuşmalar yaptığını anlattı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Yaşar Güler
#Genelkurmay
8 yıl önce