Yeri değiştirilecek

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0023/09/2016, Cuma
G: 23/09/2016, Cuma
Yeni Şafak

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve eski 3 yönetici Kocaeli'deki cezaevine nakledilecek.

Adalet Bakanlığının emriyle F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumuna nakledilecekler arasında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan farklı tarihlerde tutuklanıp, Bursa H Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna konulan eski Bursa Valisi Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam yer alıyor. 4 tutuklunun, bu yönde bir talepte bulunmadığı öğrenildi. Öte yandan İzmir merkezli 4 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 37 şüpheliden 25'i gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ile Kürtçe İncil ele geçirildi. Kocaeli'de ise aralarında 3 TÜBİTAK çalışanının da bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Isparta'da yürütülen soruşturma kapsamında ise gözaltına alınan örgütün sözde “Trabzon Bölge Sorumlusu” ile “İstanbul Koordinatörü” tutuklandı. Elazığ'da da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 18 akademisyen gözaltına alındı.

#FETÖ
#Darbe girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.