EDISYON:

Yeni eğitim yılına yeni müfredat

Yeni Şafak
Fazlı Şahan
04:002/06/2016, Perşembe
G: 1/06/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda ders müfredatlarını yenilemek için başlattığı çalışmaları yıl sonunda tamamlamayı planlıyor. Öğrenciler, 2017 yılında içerik olarak yenilenen müfredatla eğitim görecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ders müfredatlarının içeriğinin yenilenmesi için başlattığı projeyi yıl sonunda bitirmek için çalışmalara hız verdi. Yeni müfredatla bilimsel ve görsel tasarım açısından yeterli, tarihsel, kültürel, milli, manevi, dini ve ahlaki değerleri ön planda tutulacak.



AYKIRI İFADELERE MÜDAHELE


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yeni dönemde okul yapmaktan ziyade okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olarak ilan ettik” şeklinde yaptığı açıklamasının ayrıntıları netleşmeye başladı. Müfredatı öncelikle basitleştirip, sadeleştirecek olan Bakanlık, yıl sonuna kadar müfredat çalışmalarını tamamlayarak, 2017 yılında içerik olarak yenilenen müfredatı okutmaya başlayacak. Ders kitaplarından toplumsal değerlere aykırı ifade ve görseller ayıklanacak.



Öğretim programlarını değerlendirme, güncelleme ve geliştirme çalışmalarında Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri ile ABD, Japonya gibi ülkelerde uygulanan öğretim programları ve ders kitaplarının hazırlanma, geliştirme ve uygulanmasına yönelik inceleme ve araştırma yapılarak bir rapor hazırlandı. Müfredat değişikliğinde bu raporlardan da yararlanılacak.



40 DERS GÜNCELLENECEK


Öte yandan 40 dersin öğretim programının değerlendirilmesi, güncellenmesi ve geliştirilmesi çalışmaları için alan uzmanları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilmek üzere beş çalıştay yapılması planlanmıştı. Gerçekleştirilen ilk üç çalıştay sonunda planlanan 40 dersten 18 dersin öğretim programı çalışmaları tamamlandı. Geriye kalan 22 dersin öğretim programı güncelleme ve geliştirme çalışmaları 2016 Aralık ayı sonuna kadar tamamlanarak 2016-2017 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulacak. Öğrenciler yeni seneye yeni müfredatla başlayacak.



Ders saatine ayar


Haftalık ders saatlerinin çok fazla olduğu yönündeki eleştireleri dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı, saatlerin değişmesine yönelik de çalışma yapacak. Bu çerçevede haftalık ders saatleri azaltılacak, ders sayısı makul seviyeye çekecek ve müfredatın içeriğini sadeleştirecek.


#Milli Eğitim Bakanlığı
#Yeni müfredat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.