EDISYON:

Yemekten zehirlenen işçiler hastanelik oldu

Cihan
00:0010/08/2013, Cumartesi
G: 10/08/2013, Cumartesi
Yeni Şafak
Yemekten zehirlenen işçiler hastanelik oldu
Yemekten zehirlenen işçiler hastanelik oldu

Doğu ve güneydoğu illerinden fındık toplamak üzere Ordu''ya gelen 17 işçi yedikleri yemeklerden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Ordu merkeze bağlı Bayramlı köyü Boruklu Mahallesi''nde öğle yemeğinde tavuk ve pilav yedikleri belirtilen işçilerde baş dönmesi ve mide bulantısı gözlendi. Sağlık görevlileri tarafından olay yerinde serum tedavisi yapılan hastalar ambulanslarla çeşitli hastanelere götürülerek tedavi altına alındı

Gıda zehirlenmesi tespit edilen işçilerden; Fehmi Ahmed, Mehmet Sadık Alkan, Mehmet Adnan Emina, Muhammed Paha Turan, Enes Turan, Melek Turan, Şeyda Turan, Mehmet Nuri Kalkan, Kaydelen Kalkan, Süreyya Helloş, Halit Helloş, Musa Rüzgar, Veyt Asman Muhammed, Mehmet Emin olay yerine gelen ambulanslarla, kimlikleri tespit edilemeyen 3 kişi de özel araçlarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bahçe sahibi Necmi Uzunsoy, "Öğlen yemeğinden sonra fındık işçileri karın ağrısı, baş dönmesi ve istiğfar şikâyetleri vardı. Çalışamaz hale geldiler, fındık bahçesinden eve geldik. Sağlık ekiplerine haber verdik, ekip geldi ve hastaneye sevk edildi." dedi.

Köy sakinlerinden Sezgin Akkuş ise "Fındık işçilerinin zehirlendiğini duyduk. Yedikleri tavuk ve pilavdan dolayı olduğu söyleniyor. Sağlık görevlilerini aradık 5 ambulans geldi ve rahatsızlanan işçiler hastaneye sevk edildi. Bir kaç tanesinin durumunun ağır olduğunu gördük. Bunun dışında hafif olanlarda var. Zehirlenmeden olabileceği söyleniyor." şeklinde konuştu.

Gıda zehirlenmesi sonrası hastaneye kaldırılanların tedavisi devam ediyor.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.