EDISYON:

Yavaş’tan hızlı satış

Oğuzhan Ürüşan
04:0023/08/2024, vendredi
G: 23/08/2024, vendredi
Yeni Şafak
Mansur Yavaş.
Mansur Yavaş.

Göreve geldiği günden bu yana 25 milyar liranın üzerinde taşınmaz satışı yapan CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, son seçimlerde ABB meclisinde üye çoğunluğunu alınca satışlara daha da hız verdi.

Mansur Yavaş yönetimi, son olarak toplam 105 adet taşınmazın satışı için meclisten yetki aldı. Taşınmazların satışlarına AK Partili üyeler ret oyu verse de karar CHP’li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

GEREKÇE DÖNÜŞÜME KAYNAK

Yavaş’ın taşınmaz satışlarında kullandığı gerekçeler ise eylemleriyle çelişirken satılan onca taşınmaza rağmen kentsel dönüşüm projelerinde hiçbir ilerleme kaydedilmemesi ise akıllara soru işaretleri getiriyor. Alınan son kararda Çankaya Dikmen Mahallesi’nde bulunan taşınmazların satış nedeni olarak kentsel dönüşüm projelerine yaratılacak finansman olarak gösterildi. Ancak Yavaş görevde olduğu yaklaşık 6 yılda sadece 166 adet kentsel dönüşüm konutu üretimiyle kaldı.

Yavaş mirasyedi

Konuya ilişkin ABB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın, Yavaş yönetimini mirasyedi olarak nitelendirerek şunları söyledi, ‘’Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından bugüne kadar onlarca taşınmaz satışı gerçekleşti. Güncel değerle yaklaşık 25 milyar TL’lik bir ek kaynak sağlandı. Tabii bunlar yetmezmiş gibi her ay bunlara bir yenisi ekleniyor. Ankara'nın değerleri satılıyor. Bir tane dahi taşınmaz üretmeden, bir tane dahi yeni arsa üretmeden geçmiş dönemden kalan, geçmişin mirası satılıyor. Tam bir mirasyedi oldu Yavaş yönetimi. Geçmişin mirasını yemekten başka yaptıkları bir iş yok.’’

İzmir’de çöp yığınları

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 90 işçinin iş bırakması nedeniyle toplanmayan çöpler kirliliğe neden oldu. Özellikle kentin merkezinde çöplerin toplanmaması kirliliğe neden oldu. Konak ilçesinde Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon bölgesinde oluşan çöp yığınları, tepkilere yol açtı.




#Siyaset
#CHP
#Mansur Yavaş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.