|

Yargı ayağına şok operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine ilişkin yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda 426 hakim ve savcı gözaltına alındı. Aralarında “Balyoz davası”na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken’in de bulunduğu 6 hakim ile 5 cumhuriyet savcısı Uşak’ta yakalandı. İstanbul’da 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 الإثنين
Güncelleme: 01:10 - 18/07/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yurt genelinde 426 hakim ve savcı gözaltına alındı. FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar sürüyor. Yurt genelinde yapılan operasyonlarda, askerlerin yanı sıra 426 hakim ve savcı da gözaltına alındı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bakırköy Adalet Sarayı ve Küçükçekmece Adliyesinde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilere tedbiren görevden el çektirildi.



İBRAHİM OKUR KAÇAMADI


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayında görevli 16 hakim ve savcı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski HSYK 1. Daire Başkanı olan ve Anadolu Adalet Sarayında hakim olarak görev yapan İbrahim Okur'un da bulunduğu belirtildi. Okur'un, polis ekiplerince Kartal'daki evine baskın yapılmadan önce başkasına ait bir araçla kaçtığı öğrenildi. Okur'un kaçtığı aracın plakasının tespit edilmesi üzerine yapılan fiziki takip sonucu polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Anadolu Adalet Sarayına getirilerek, nezarethane bölümüne alındı. Öte yandan 2 şüpheli de Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına teslim oldu.



BALYOZ DAVASI HAKİMİ YAKALANDI


Aralarında "Balyoz davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de bulunduğu 6 hakim ile 5 cumhuriyet savcısı Uşak'ta yakalandı. HSYK tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hakimler Ömer Diken, Mutlu Aygün, Sezgin Güverçin, Serap Aygün, Halil İbrahim Kayı, Nebahat Baysal Gül ile cumhuriyet savcıları Aydın Çevik, Kemalettin Erel, İlker Çetin, Mustafa Özmen, Mehmet Karademir, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ömer Diken, Uşak'a tayin edilmeden önce "Balyoz darbe planı" davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapmıştı.



#Yargı
#FETÖ
#HSYK
٪d سنوات قبل