Yarbay böyle tehdit etmiş

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0023/08/2016, Salı
G: 22/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi kapsamında tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen Yarbay Latif Çiçek'in, kalkışmanın yaşandığı gece askeri konvoyun önünü kesen vatandaşları “Askerin silahı var, herkes açılsın” şeklinde tehdit etmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan Yarbay Latif Çiçek komutasındaki bir grup askerin otoban gişelerinde, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül ve Kaymakam Vekili Tarkan Keskin ile vatandaşlar tarafından durdurulması yer alıyor. “Ordu ne emir verirse biz onu yerine getiririz” diyen Çiçek, “Huzuru sağlamaya gidiyoruz. Yolu açalım, yoksa ateş ederler, uygunsuz bir davranış olur. Askerin silahı var, herkes açılsın” şeklinde söylemlerde bulunuyor. Yarbay Çiçek ile tartışan Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül ise askeri araçların İstanbul'a gitmesine izin verilmeyeceğini belirtiyor. “Allah rızası için geri dönün” diyen Gül, “Önce beni vur geç, bunun hesabını iki cihanda vereceksiniz. Bunun hesabını soracağız” diyerek birliklerin geri dönmesi için çaba gösteriyor.


#FETÖ
#Darbe girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.