Yalçın Akdoğan Kilis'te açıkladı: Misliyle karşılık verildi

Yeni Şafak
18:1024/04/2016, Pazar
G: 24/04/2016, Pazar
Yeni Şafak

Kilis'te toplantı yaptığı sırada 50 metre yakınına Suriye'den roket atılan Yalçın Akdoğan saldırı sonrası açıklama yaparak, DAEŞ mevzilerine angajman kuralları çerçevesinde topçu birliklerin misliyle karşılık verdiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye tarafından Kilis'e yönelik gerçekleştirilen roketli saldırılara dair bilgi almak üzere kente geldi. Akdoğan'ın Kilis Valiliği'nde yaşananlara dair bilgi aldığı esnada sadece 50 ve 100 metre mesafedeki 3 farklı noktaya roket atıldığı öğrenildi.





Yalçın Akdoğan, saldırının ardından Kilis'te konuştu:


"Akşam saatlerinde yapılan saldırı sonucunda 1 vatandaş yaşamını yitirdi. 10 kişi ise yaralandı.Angajman kuralları çerçevesinde gereken cevap topçu birlikleriyle verildi. Misliyle karşılık verildi. Hedeflerin imhası için müdahale devam ediyor. Maalesef sınırımızın karşı tarafında terör örgütleri cirit atıyor. Devletimiz yapılması gereken her şeyi yapmaktadır.



Anında karşılık verildi. ilk hedefler imha edildi. Bu süreci hep birlikte göğüsleyeceğiz. Yarın bakanlar kurulunda görüşülecek. Burada sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Fevri davranmak doğru bir şey değildir. Sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Kilis iftihar ettiğimiz bir şehir. Suriyeli mazlumlar ölümden kaçarak Türkiye'ye sığınmıştır. Bunlara Kilis'te sahip çıkmıştır. Kilisli kardeşlerimize gösterdikleri tavır sebebi ile teşekkür ediyorum. Burada ilave hangi adımlar atılacaksa kamuoyu ile paylaşılacaktır."


#Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan
#Suriye
#Kilis

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.