|

Yakalananlar arasında Zekeriya Kuzu da var

Marmaris'te yakalanan askerler arasında 'en tehlikeli firari' olduğu belirtilen Paşa lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu da bulunuyor. Kuzu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırıyı organize eden hainler arasındaydı.

Yeni Şafak
17:58 - 25/07/2016 lundi
Güncelleme: 19:07 - 25/07/2016 lundi
DHA

Marmaris'te yakalanan cuntacı askerler arasında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı Paşa lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavu Zekeriya Kuzu'nun da olduğu bildirildi.



Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki 'FETÖ imamı' olan Kuzu'nun 'en tehlikeli firari' olduğu belirtilmişti.








Suikast girişimini planlamıştı


Kuzu'nun FETÖ üyesi generallere dahi talimat verdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik düzenlenen operasyonu da daha önce birlikte görev yaptığı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığında planlandığı belirlenmişti.



Bordo berelileri taşıyan iki helikopterin Marmaris semalarına varması üzerine operasyona katılan askerlere ordunun yönetime el koyduğunun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakalamak için geldiklerinin söylendiği, Tümgeneral Sönmezateş'in de başka bir helikopterden operasyonu yönettiği ortaya çıkarılmıştı.



Söz konusu operasyon kapsamında aralarında Sönmezateş'in de bulunduğu darbeci askerlerden 18'i gözaltına alınmıştı. Bugün yakalananlarla birlikte bu sayı 25'e yükseldi.




#Zekeriye Kuzu
#Marmaris
#Recep Tayyip Erdoğan
il y a 8 ans