|

Villaya fahiş fiyat tutuklaması

Can Dündar’ın iki yıldır satılamayan villasını, Cumhuriyet’in MİT TIR’ları manşeti karşılığında fahiş fiyatla satın aldıkları iddia edilen 4 avukattan 2’si tutuklandı. Avukat Atilla Tarık Çilekçi, sorgusunda, “Fetullah Gülen’in elini öpmüşlüğüm vardır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2016 Monday
Güncelleme: 01:31 - 22/02/2016 Monday
Yeni Şafak

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın 2 yıldır satılamayan Ankara'daki lüks villasının MİT TIR'ları ile ilgili manşetin ardından fahiş fiyata Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatı ve ortağına satılmasıyla ilgili 2 avukat tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın yürüttüğü soruşturma kampsalında önceki gün adliyeye sevk edilen avukatlar Bekir Mustafa Yılmaz ve Atilla Tarık Çilekçi'nin savcılık sorguları akşam saatlerinde sona erdi. Soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheli 2 avukatı da "Casusluk ve darbeye teşebbüs" gibi suçlardan tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.





GÜLEN'İN ELİNİ ÖPTÜM

Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, iki avukatın da tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli avukatlardan Atilla Tarık Çilekçi, hakimlik sorgusunda Fethullah Gülen ile Altunizade'de çekilmiş fotoğrafını doğrularken Gülen'in elini öpmüşlüğü olduğunu belirtti. Hamza Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi'nin bacanağı olan Çilekçi, özel yetkili bir savcı ile samimiyetini de inkar etmedi. Avukat Bekir Mustafa Yılmaz ise Can Dündar'dan ev satın aldıklarını kabul etse de eve sadece 1 milyon 500 bin lira ödediklerini, evi 5 milyon liraya almadıklarını, ekstradan bir ödeme yapmadıklarını ileri sürdü.



YALANI ORTAYA ÇIKTI

Bekir Mustafa Yılmaz, teknik takibe takılan bir görüşmede Sönmez Ahi'nin Can Dündar'dan villayı beraber aldıklarını anlatmasına rağmen villayı kendisinin aldığını iddia etti. Tutuklama kararında, Sönmez Ahi ve Bekir Mustafa Yılmaz'ın Cumhuriyet Gazetesi'ndeki MİT TIR'ları manşeti karşılığı Can Dündar'ın evini satın aldığı, rayiç bedeli dışında fahiş bir fiyat ödendiği, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına hareket edildiği kaydedildi. Delillerin tam anlamıyla toplanmamış olması ve kuvvetli suç şüphesi sebebiyle iki avukatın tutuklanması gerektiği belirtildi.



BİR AVUKAT SORGUDA

Aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve dün İstanbul'da yakalanarak Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne götürülen Hamza Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi'nin işlemleri sürüyor. Diğer şüpheli avukat Faruk Öksüz'ü arama çalışmaları ise devam ediyor.


#Can Dündar
#villa
#yalan
8 years ago