|

Vatanımız için yollara düştük

Darbe girişimine karşı kamyonla Taksim’e çıkarak Başbakan Yıldırım’ı duygulandıran kadınlardan aracı kullanan Şerife Boz, “Devletimiz ve milletimiz büyük bir beladan kurtuldu” dedi. Sema Tutar da vatan ve çocukları için yollara düştüklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 20:31 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimine kamyondaki görüntüleriyle simgeleşen ve bu hareketleriyle Başbakan Binali Yıldırım'ı da duygulandıran kadınlar, vatan ve çocuklarının geleceği için sokağa çıktıklarını söyledi. Hain kalkışmanın yaşandığı gece yollara düşen ve bir gün sonra da Taksim Meydanı'nda seyir halindeyken kamyonda çekilmiş görüntüyle Türkiye'nin gündemine oturan kadınlar ilk kez konuştu. Dört çocuğu ve torunuyla alanlara inmekten gurur duyduğunu dile getiren 50 yaşındaki Şerife Boz. duygularını anlatacak kelime bulmakta zorluk çektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından çarşafını giyerek darbecilere karşı sokaklara çıktığını aktaran Boz, “İlk gün köprüde kaldık. Orada tekbirler getirdik” dedi. Ertesi günün akşamında ise bu defa kamyonu alıp Taksim'e gitiğini ifade eden Boz, şunları anlattı:



DİRENİŞ SİMGESİN OLDULAR


“Babam ve eşim hafriyatçı olduğu için, bu kamyon ilgi alanıma girdi. Kamyonu ben kullandım. E-Sınıfı ehliyetim yok ama kamyon kullanabiliyorum. Çocuklarmı, torunlarımı, komşularını kamyona bindirip yola çıktım. Aracı yolda giderken insanlarla da doldurduk. Oraya gidince de tekbir getirdik, dualar okuduk. Bu kadar ilgi olacağını hiç düşünmedik..Darbenin başarıya ulaşmamasını çok sevindik. Allah, devletimize ve milletimizi zeval vermesin. Devletimiz ve milletimiz büyük bir beladan kurtuldu. Allah Cumhurbaşkanımız'a büyük güç ve kuvvet versin ki bunları haklasınlar” ifadelerini kullandı. Emine Boz, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın çağırması halinde bu kamyonumla onların istediği her gideceğini de sözlerine ekledi.





Aynı kamyonda Taksim'e çıkan 61 yaşındaki Sema Tutar ise tankları görünce çok duygulandığını ve fenalaştığını söyledi. Tutar, “Milletimiz, devletimiz ve çocuklarımız için uğraştık. Çocuklarımız, torunlarımız güzel bir memlekette yaşasınlar diye çıktık o yola. Darbe istemiyoruz. Bu devlette açık-kapalı ayrımı yok. Din ayrımı yok. Başı açık, başı kapalı farkı kesinlikle gözetmiyoruz. Başı açıkmış, başı örtülüymüş fark etmiyor ki. Bu parti işi değil. Biz millet, vatan ve toprağımız için gittik oraya. Çünkü bu varlık yokluk meselesiydi. Öldürülen siviller için çok üzüldük” diye konuştu.


#Şerife Boz
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce