|

Vatandaşlık için evlilik oyunu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yeni bir oyunu daha deşifre oldu. 17-25 Aralık'tan sonra ülkeden kaçmaya başlayan evli FETÖ üyelerinin, örgüt elebaşlarının talimatıyla eşlerini boşadığı belirlendi. Bunun arkasındaki plan ise yapılan incelemeler sonunda belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:11 - 16/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Her yaptıkları işte bir sonraki adımı planlayan örgütün, kaçtıkları ülkenin vatandaşlığını almak için bulundukları ülkelerde evlendikleri ortaya çıkarıldı. Bu nedenle de Türkiye'deki evliliklerine son verdikleri anlaşıldı. FETÖ'cüler bulundukları ülkenin vatandaşlığını aldıktan sonra o ülkenin vatandaşlarının haklarına da sahip oluyor. Ayrıca bu durumdaki teröristlerin Türkiye'ye iadesinin zor olduğu belirtiliyor.



7 BİN KAÇAK TERÖRİST


Kuruluşundan beri Kırgızistan'da varlığını sürdüren FETÖ, eğitim, ticaret, medya kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile her yere ulaşıyor. Üst düzey isimlerin çocukları, FETÖ okullarında eğitim görüyor ve ülkedeki siyasi sisteme ve ülkeyi yöneten kadroya dahil oluyor. 17-25 Aralık darbe girişimin ardından yaklaşık 7 bin kaçak FETÖ'cünün Kırgızistan'ın köylerinde saklandığı belirtiliyor. Buraya kaçan örgüt elemanları, evlenerek vatandaşlık alıyor. FETÖ'cülerin Amerika, Almanya, Hollanda ve İsveç gibi ülkelere de kaçtığı biliniyor.



DARBEDEN ÖNCESİNDE BOŞANMAYA BAŞLAMIŞLAR


Darbenin başarısız olma ihtimali ve eşlerin zarar görmemesi için darbeden önce 'boşanma fetvası' verildiği deşifre olmuştu. 300'e yakın şüpheli askerin darbenin başarısız olması durumunda eşlerinin deşifre olmaması için darbe girişiminden önce çeşitli tarihlerde boşandığı tespit edilmişti.


#15 Temmuz
#FETÖ
#Vatandaşlık
8 yıl önce