|

Vatan nöbeti

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu. Yediden yetmişe her yaştan vatandaş, direniş ruhuyla demokrasiye sahip çıktı. Vatandaşlar dünyaya net mesajı verdi: "Bu ülkeyi ele geçiremeyeceksiniz."

Yeni Şafak
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:43 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, Türkiye’nin dört bir yanında “demokrasi nöbeti” tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve önceki gün selaların okunmasıyla vatandaşlar, sokaklara akın etti. Yediden yetmişe her yaştan vatandaş, ilk günkü ruhla demokrasiye sahip çıktı, darbecileri lanetledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlarda toplanan vatandaşlar, şehitler için dualar okudu.

DÜNYAYA NET MESAJ

15 Temmuz'da tanklara karşı canlarını ortaya koyan vatandaşlar, bir yıl sonra demokrasi nöbetlerinde de vatan için birleşti. Darbe girişiminin ilk yıldönümünde meydanları dolduran vatandaşlar, dünyaya net mesaj verdi. Vatandaşlar tek bir ağızdan "Bu ülkeyi ele geçiremeyeceksiniz. Ülkemize sahip çıkıyoruz. Bu millet diz çökmez, yolundan dönmez, kirli hesaplarınızı bozar" diye haykırdı. Türkiye için "bir olan, birlik olan" vatandaşlar direniş ruhunun hiçbir zaman kaybolmayacağını ispatladı.


  • Darbecilere idam
  • Vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önünde toplandı. Meydana kurulan temsili darağacına FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in maketi asıldı.
O RUHU PERÇİNLEDİK

Vatan için meydanlara akan vatandaşlar, birinci yıl dönümünde de vatan savunması ile devletin asıl sahbinin millet olduğunu haykırdı. "Birlikte çok güzel olduğumuzu" gösteren vatandaşlar birlik ve direniş ruhunu perçinledi.


DİRENİŞİN SEMBOLLERİ

İstanbul’da direnişin sembol mekanları olan Taksim, Saraçhane, Atatürk Havalimanı ve Çengelköy gibi yerler başta olmak üzere, “demokrasi nöbeti” için sokaklara akın etti. Binlerce vatandaş da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önünde toplandı. İstanbul’un her semtinde tutulan nöbetlerde Türk bayrakları açılarak şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.


BAYRAKLAR DALGALANDI

İzmir Konak Meydanı’nda düzenlenen törene binlerce İzmirli katıldı. İzmir Valiliği önünden Konak Vapur İskelesi’ne kadar meydanı dolduran İzmirliler, ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı. İzmirliler, cep telefonlarının ışıklarını yakarak demokrasi nöbeti tuttu. Vatandaşların bazıları idam ipi sallayarak darbecilerin idamla yargılanmasını istedi. Bazı vatandaşlar da meydanda bulunan Konak Yalı Cami’nin minaresine çıkarak ellerindeki Türk bayrağını dalgalandırdı.


GAZİLER DE NÖBETTE

Ankara’da binlerce vatandaş, Kızılay ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde nöbet tuttu. Nöbete, 15 Temmuz’da gazi olanlar da katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de vatandaşlar sokakları doldurdu. Nöbetlerde, ilahiler, şarkılar ve kahramanlık türküleri seslendirildi. Hatay’da kimi vatandaşlar yere serdikleri kilimlerde çocuklarını uyuttu.


Şehitlere dua

Konya Mevlana Meydanı’nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra program kapsamında şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz’u anlatan çeşitli belgesellerin de gösterimi yapıldı. Anma törenlerinde şehitlere dualar okundu.

#15 Temmuz
#Ankara
#İzmir
#Türkiye
7 yıl önce