Koronavirüsye yeni vaka sayılarında yaşanan son günlerdeki artış yeni tedbirleri de peş peşe getirdi.
Listede uzaktan eğitim sürecinde online dersler gerçekleştirilirken gerekli olan araçlar ve bu araçların hazırlığına yönelik maddeler yer aldı.
Prof. Dr. Levent Eraslan yayınladığı listede, uzaktan eğitim döneminde kullanılan bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazların kullanılacak online ders platformuna uygun olması gerektiğine dikkat çekti. Eraslan kamera, mikrofon gibi cihazların önemini ise “Uzaktan eğitimde öğretmenler ve öğrenciler fiziksel olarak bir sınıf ortamında bulunmasa da, çeşitli platformlarda kamera ve mikrofon gibi cihazların kullanımıyla sanal bir sınıf ortamı oluşturulmaktadır. Öğrenciler kamera ile öğretmenlerini görebilmekte, öğretmenler de öğrencilerinin derse katılımını takip edebilmektedir.
Mikrofon kullanımında ise cihazın düzgün çalışmadığı durumlarda ders sırasında öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişim kopuklukları öğrencilerin dersten kopmasına sebep olabilirken, öğretmenlerin de dikkatinin dağılmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle mikrofonun ders öncesi test edilmesi, ders sırasında ise ağza çok yakın veya çok uzakta tutulmaması gerekmektedir.” ifadeleri ile belirtti.
Milyonlarca öğrenci online derslere katılabilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Yayınladığı listede “Öğrencilerin ve öğretmenlerin online derslere katılım sağlayabilmesi ve bağlantıda sorun yaşamaması için mutlaka stabil bir internet bağlantısı gerekmektedir.
Uzaktan eğitim sürecinde ders öncesi yapılması gereken teknolojik hazırlıkların yanı sıra derse uygun bir fiziksel ortam oluşturulması gerektiğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Levent Eraslan “Kamera ve mikrofon gibi teknolojik cihazların konumu, çocuğun boyuna uygun bir masa ve sandalye, sessiz bir ortam ve sade bir arka plan oldukça önemlidir. Fazla ses bulunan ya da dikkat dağıtmaya açık fazla eşyanın bulunduğu ortamlar online derse olan ilginin dağılmasına sebep olabilir.” açıklamalarında bulundu.