|

Uyuşturucu tacirlerine operasyon

Muğla Emniyet Müdürlüğü'nün, İstanbul, İzmir, Antalya, Elazığ ve Muğla'da sokak satıcılarına yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Cihan
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 10:45 - 21/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Uyuşturucu tacirlerine operasyon
Uyuşturucu tacirlerine operasyon

Operasyonda, 580 gram esrar, 70 adet uyuşturucu hap ve 61 gram bonzai maddesi ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde sokak satıcılarına yönelik yaptığı istihbari çalışmalarda üniversite öğrencisi olan Ç.Ç. isimli şahsın uyuşturucu madde temin ederek piyasa sürdüğü yönünde bilgi aldı. KOM ekipleri, 6 ay süren çalışma boyunca Ç.Ç.'nin kendisi gibi öğrenci olan H.İ.T., M.D.K., E.S., U.A., A.K., B.K. ve H.T. isimli şahıslarla birlikte hareket ettiklerini tespit etti. Sürdürülen projeli çalışma sonucunda Muğla il merkezi ile İstanbul, Antalya, İzmir ve Elazığ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Şahısların evlerinde ve üzerilerinde yapılan aramalarda 580 gram esrar maddesi, 70 adet uyuşturucu hap ve 19 ayrı paket halinde 61 gram bonzai maddesi ve uyuşturucu içiminde kullanılan düzenek ele geçirildi. Operasyon kapsamında uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 23 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Gözaltına alanın 14 zanlı ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

11 yıl önce