Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat postmodern darbesi 19. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle protesto edildi. İstanbul'daki protestoları 28 Şubat Platformu organize etti. Platform üyeleri Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelerek, “28 Şubat Zorbalığının Failleri ve Tüm İşbirlikçileri Cezalandırılsın!” yazılı pankart açtı. Ellerinde çeşitli dövizler tutup grup basın açıklaması yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi önüne giderek el ele tutuştu, bir süre o dönemi protesto etti.
AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları da İstanbul Üniversitesi'nin ana girişinin bulunduğu Bayezid Meydanı'nda, “28 Şubat” isimli fotoğraf sergi açtı. Daha sonra üniversitenin önünde bir araya gelen parti üyeleri, “Bir daha yaşamamak için el ele” yazılı tişörtler giydi. O döneme ait gazete manşetlerini anlatan dövizleri taşıyan grup, el ele tutarak bir süre 28 Şubat sürecini protesto etti.
Ankara'da protestoların merkezi ise 28 Şubat 1997'de tankların geçtiği Sincan'ın Ankara Caddesi'ydi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı ve Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, tarafından düzenlenen yürüyüşe parti üyeleri vatandaşlardan büyük destek geldi. Yürüyüş öncesinde Ankara Caddesi'nde basın açıklaması yapan Ankara Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Mahmut Cavga, Sincan'ın 28 Şubat'ta bir hedef haline getirilmeye çalışıldığını ve bunun tüm Türkiye'nin ayıbı olduğunu belirterek, Türk milletinin kendine yapılanları affetmediği değerlendirmesinde bulundu.
Bursa'da 28 Şubat, dua etkinliğiyle protesto edildi. Emir Sultan Camisi'nde sabah namazını kılan bir grup genç, ardından cami avlusunda toplanarak “Bir milletin asıl gücü, topu, tüfeği, tankı değil inançlı ve imanlı gençliğidir” yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan Fatih Mehmet Karabulut, "Bu coğrafya İslam'ın 700 yıl sancaktarlığını yaptı. Küresel ve yerli şer odaklarına karşı cesurca savaştı. Bizler Selçuklu'nun ve Osmanlı'nın torunlarıyız. Dedelerimizden devraldığımız bu kutlu vazifeyi son nefesimize kadar taşıyacağız” diye konuştu. Grup, açıklamadan sonra dua edip dağıldı.
Muş'ta ise İlim Yayma Cemiyeti Erbakan Vakfı, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, Özgür-Der, İHH Muş Şubesi, Cihannüma Has-Der, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Selam-Der, Türkiye Genç İş Adamları Destekleme ve Kalkındırma Derneği ile Önder İmam Hatipler Derneği üyeleri, Hacı Şeref Camisii'nde bir araya gelerek sabah namazını kıldı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Şamil Kök, günün ilk ışıklarıyla darbelere karşı dimdik ayakta olduklarını göstermek istediklerini söyledi.