|

Üniversite yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün eğitim kurumlarından biri olan ve kapatılan Süleyman Şah Üniversitesi çalışanlarına operasyon düzenlendi. Bylock kullandıkları belirlenen ve haklarında yakalama kararı çıkartılan çoğu akademisyen 72 kişiden 44'ü yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:16 - 6/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Süleyman Şah Üniversitesi
Süleyman Şah Üniversitesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan Süleyman Şah Üniversitesinde FETÖ ile bağlantılı oldukları ve terör örgütünün şifreli haberleşme programı “ByLock” kullandıkları belirlenen kişilere yönelik çalışma başlatıldı. Bu çerçevede 72 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı.

44 BYLOCK’ÇU GÖZALTINDA

Harekete geçen İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Bylock kullandıkları belirlenen şüphelilerin çoğunun akademisyen olduğu öğrenilirken, operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şüphelilerden 44’nün yakalandığı ifade edildi.

TÜM İŞLETMELERİ RUHSATSIZDI

FETÖ’nün eğitim kurumu olan ve KHK ile kapatılan Süleyman Şah Üniversitesi’nin Tuzla’daki Leyla Dumankaya Kampüsü’nde bin 650’den fazla öğrenciye hizmet veren işletmelerin ruhsatsız olarak faaliyet gösterdikleri ortaya çıkmıştı. Tuzla Belediyesi Zabıta ekiplerinin kontrolünde geçen yıl yapılan denetimlerde, Süleyman Şah Üniversitesi içerisinde bulunan kafeterya ve yemekhanelerin ruhsatsız olduğu belirlenmiş ve kontrollerin ardından tüm işletmeler mühürlenmişti. Ayrıca, Süleyman Şah Üniversitesi’ndeki işletmelerin ve binaların iskanının olmadığı da belirlenmişti.

NATO’yla tehdit etmişlerdi

Üniversitenin FETÖ’cü yetkilileri, 2016 yılı Şubat ayında yapılan denetimler ve işletmelerin mühürlenmesinin ardından tehditler savurmuştu. Üniversite yetkililerinden birisinin, “Ben NATO görevlisiyim. Bana nasıl kimlik sorarsın, senin kafanı ayırırım” sözleri polis tutanaklarına girmişti. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün, KHK ile kapatılan Süleyman Şah Üniversitesi’nde görevli Bylockçu akademisyenler ve idari personele yönelik düzenlediği operasyonda 44 şüpheli yakalandı. Listede bulunan bazı akademisyenlerin ve idari personelin yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığı tespit edildi. İstanbul merkezli operasyon, Gaziantep, Samsun, Sivas, Van, Ankara, Kayseri Yalova ve Tekirdağ olmak üzere 18 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Akademisyenlerin arasında profesör, doçent ve yardımcı doçentler bulunuyor.


#​FETÖ
#Süleyman Şah Üniversitesi
#Bylock
#NATO
7 yıl önce