Üçüncü tutuklama

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:007/08/2016, Pazar
G: 6/08/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY’nin elebaşı Fetullah Gülen hakkında, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 'tutuklamaya yönelik yakalama kararı' çıkarıldı. Eskişehir’de de biri teröristbaşı Gülen’in akrabası iki kamu görevlisi ile bir gazeteci tutuklandı.

Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, örgütün elebaşı Fetullah Gülen hakkında “tutuklamaya yönelik yakalama” kararı çıkarıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.



SİLAHLI ÖRGÜT OLDUĞU KESİNLEŞTİ


Soruşturma kapsamında Gülen ve diğer şüpheliler hakkında “Silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçları bulunuyor. Gülen'in de aralarında bulunduğu 26 şüpheliden 4'ünün yurt dışında olduğu öğrenildi.



DARBE SONRASI İKİ KARAR VERİLMİŞTİ


Fetullah Gülen hakkında İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği ve İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliğince de “15 Temmuz darbe girişiminin talimatını verdiği” gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmişti. Eskişehir'de ise, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kamu personeli ve bir gazeteci tutuklandı. Darbe girişimine ilişkin soruşturmada 3 adrese operasyon düzenledi.



Terörist başının akrabası


Ekipler, hakkında yakalama kararı bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğünde görevli Nurettin Said Avcı ve Necdet Aydın ile kapatılan Zaman gazetesinin Eskişehir'deki eski muhabiri Mehmet Kuru'yu gözaltına aldı. Nurettin Said Avcı'nın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası olduğu öğrenildi. Örgütün üst düzey sorumlularından oldukları öne sürülen Avcı ve Aydın'ın ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, FETÖ'ye ait dokümanlar ele geçirildi. Kuru'nun evinde ise “1 dolar” ile çeşitli malzemeler bulundu. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.


#FETÖ
#Fetullah Gülen

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.