Uçmuyorum kardeşim

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:005/08/2016, Cuma
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Darbe gecesi MAK ve SAT timlerinden oluşan suikast timinin Çiğli’den Marmaris’e gitmesini geciktiren kahraman pilot Kurmay Yarbay Bahattin Akgün o gece yaşananları anlattı. Akgün, “Darbe olduğunu anlayınca helikopteri bozdum. ‘Ben uçmuyorum’ diyerek timin gitmesini geciktirdim” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki terör örgütü FETÖ üyelerinin darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan saldırının gecikmesinin ayrıntıları, o geceyi yaşayan Pilot Kurmay Yarbay Bahattin Akgün'ün ifadesinde ortaya çıktı. Yarbay Akgün, bekleme sırasında terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık'ın paketlendiği laflarını duyduğunu, muhtemelen de onu almaya gittiklerini düşündüğünü söyledi.



DARBECİLER YAKALATTI


Akgün, “Ben uçmuyorum kardeşim” diyerek helikopterle Marmaris'e havalanmadı, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in gözaltına alınmak istenmesi operasyonuna katılmadı, yeni helikopter bulunana kadar Marmaris saldırısı için vakit kaybını sağladı, timin silah ve kişi sayısı bilgisini ayrıntılı verdi. İki saldırı helikopterinin ikmal için inecekleri Imsık Havalimanı Komutanı'na helikopterleri bozdurdu, pilotları gözaltına aldırdı.







GÖREV BENİ KUŞKULANDIRDI


Yarbay Bahattin Akgün, şunları söyledi: “Alay Komutanı Albay Murat Dağlı, yanında Murat Bağ ve Yücel Ekizoğlu, bulunduğu sırada beni odasına çağırıp, uçuş ekibinin akşam saat 22.00'de helikopter başında olması emrini verdi. Görevin açıklanmaması, beni kuşkulandırdı. Akşam saatlerinde Gaziemir'den Çiğli'ye gidip indik. İlk olarak Murat Dağlı'yı gördüm. Bekleme sırasında terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık'ın paketlendiği laflarını duydum. Komutanlara ne paketi diye sorduğum zaman bana cevap vermediler.



HELİKOPTERDE ARIZA VAR!


23.00 sıralarında darbeti öğrendi. Ben test pilotu olduğum için teknik açıdan motora nasıl arıza yaptırıldığını biliyordum. İlk çalışma anında, gaz kolunun getirileceği seviyeyi geçip aşırı gaz verdim. Bu arada start butonuna basmaya devem ettim. Basmayı bıraktığım an, bu gazı motor kabul etmeyecekti. Bu nedenle gaz yükselmiş ve butona sürekli basmak suretiyle motorun limiti dışına çıkmasını sağladım.



YARIM SAAT BEKLEDİ


Helikopterler alanda yarım saat bekledi. Helikopterler kalkmadan, kalabalık arasındaki konuşmalardan Marmaris, Dalaman tarafına gidildiğini duydum. Bu sırada Hakan Yukarki'nin kullandığı helikopterdeki teknisyen yanımıza gelip 'ikinci pilot Serkan Çoban uçmayacakmış. Murat Dağlı albayım onun yerine Bahattin Yarbayım geçsin dedi' sözleri üzerine, Ben de 'ben uçmuyorum kardeşim' dedim. Marmaris saldırısına katılacak helikopterler kalkış yaptıktan 10 dakika sonra birliğimize döndüm.”



Helikopteri indirmeyin


Kendi birliklerine indikten sonra darbe olduğunu kesin olarak anladıklarını söyleyen Yarbay Bahattin Akgün, saldırı timini taşıyan diğer helikopterleri Bodrum'da nasıl durdurduğunu ise şöyle anlattı: "Saat 03.00 sıralarında gerekli birimlere timdeki kişi ve silah sayısı hakkında bilgi verdim. Timin Marmaris'e gidiş sebebinin Cumhurbaşkanı olabileceğini söyledim. Saat 04.00 sıralarında cep telefonumdan Bodrum Imsık Meydanı olarak bilinen askeri havaalanının meydan komutanı devrem Yarbay Fethi Şahbaz aradı. Birliğimize bağlı 2 helikopterin kendilerine doğru geldiğini, yakıt ikmali istediklerini, ne yapması gerektiğini sordu. Ben de kesinlikte yakıt vermeyin, helikopterlerin bataryalarını sökün, hatta kablolarını kesin. Tanker içerisine gerekirse kum dökün. Jandarmadan yardım iste. Sizin gücünüz yetmeyebilir. m. Bir süre sonra devrem Fethi beni tekrar aradı. Ve dediklerimi yaptıklarını söyledi. 'Bataryaları sökmeye teknisyenler ve Haydar yardım etti." Darbe teşebbüsünden sonra gözaltına alınıp tutuklanan Akgün, itiraz üzerine serbest bırakıldı.








#Marmaris
#Bahattin Akgün
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.