|

Üç maymunu oynuyorlar

FETÖ’nün yargı ayağına gerçekleştirilen operasyon kapsamında, gözaltına alınan AYM Üyesi Erdal Tercan, HSYK üyeleri Şaban Işık ve Mustafa Kemal Özçelik ile HSYK eski Başkanvekili Ahmet Hamsici’nin sorgularında üç maymunu oynadığı görüldü. FETÖ'yü bilmediklerini iddia eden hukukçular, kendilerini mağdur göstermeye çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 23:16 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Millet iradesine darbe vurmaya kalkışan FETÖ'nün yargı ayağına gerçekleştirilen operasyon kapsamında, AYM, Yargıtay, Danıştay ve HSYK üyesi 113 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık ifadelerine ulaşılan AYM Üyesi Erdal Tercan, HSYK üyeleri Şaban Işık ve Mustafa Kemal Özçelik ile HSYK eski Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin sorgularında adeta üç maymunu oynadığı görüldü.



İSİMLERİNİ DUYMADIK!


FETÖ'cü yargıçlar, cemaat evlerini bilmediklerini, örgüte himmet desteğinde bulunmadıklarını ve 17 Aralık darbe girişimi sonrası deşifre olan yargı imamları Ahmet Can, Osman Karakuş ve Abdülkadir Aksoy'un isimlerini hiç duymadıklarını iddia ettiler. İfadeleri inandırıcı bulunmayan yargıçlardan Tercan, "Darbe girişimini anlamsız ve zarar verici buluyorum. Yapanları da lanetliyorum" demekle yetindi.



SUÇLULAR ORTAYA ÇIKARILSIN DEDİ


FETÖ/PDY terör örgütünün suçlarının ortaya çıkarılıp, suçluların cezalandırılmasını istediğini savunan Tercan'ın, kendisini de mağdur göstermeye çalışması dikkat çekti. Tercan, FETÖ'nün yargı imamları Ahmet Can, Osman Karakuş ve Abdülkadir Aksoy ile hiç ilişkisinin olmadığını, isimlerini ilk kez duyduğunu iddia etti.



ÖRGÜT DİYEMEDİ


FETÖ'nün yargıda etkin olduğu dönemde HSYK Başkanvekili olan ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinin ardından korsan bildirilere imza atan Ahmet Hamsici'nin de 'örgüt' yerine sürekli 'cemaat' ifadesini kullanması dikkat çekti. Hamsici, "Ben Fetullah Gülen olarak bilinen şahısla isimlendirilen cemaatin içinde bulunmadım. Bu kişiye yakın ve bu kişinin kontrolünde bulunan evlerde ve yurtlarda bulunmadım. Bu cemaatten öğrencilik sırasında burs almadığım gibi herhangi bir maddi menfaatim de olmadı. Bu cemaatin toplantılarına gitmedim" dedi.



HUKUK ADINA MUHALEFET EDİYORMUŞ


HSYK üyeliğine FETÖ destekli seçilmediğini savunan şüpheli Şaban Işık ise "Danıştay'da çalıştığım arkadaşlar benim aday olmamı istediler, beni desteklediler. FETÖ bağlantılı kişilerin destekleyip, desteklemediğini bilmiyorum" dedi. Kendisinin HSYK'da alınan uzaklaştırma ve ihraç kararlarına sürekli muhalefet ettiği için hedef seçildiğini savunan Işık, hukuk dersi vermeye kalkıştı, "Ben hukuki olmayan argümanlarla, fişlemelerle birilerinin birilerini gammazlamasıyla hukukun olamayacağına inanıyorum" ifadesini kullandı. Işık'ın, bahsettiği yöntemlerle geçmişte birçok kumpas operasyon yapan FETÖ'ye yönelik tek kelime etmemesi de dikkat çekti.



Desteklediler mi bilmiyorum


HSYK üyeliğine FETÖ destekli seçilmediğini savunan şüpheli Şaban Işık ise “Danıştay'da çalıştığım arkadaşlar benim aday olmamı istediler, beni desteklediler. FETÖ bağlantılı kişilerin destekleyip, desteklemediğini bilmiyorum” dedi. Kendisinin HSYK'da alınan uzaklaştırma ve ihraç kararlarına sürekli muhalefet ettiği için hedef seçildiğini savunan Işık, “Hukuk dersi vermeye kalkışan Işık, “Ben hukuki olmayan argümanlarla, fişlemelerle birilerinin birilerini gammazlamasıyla hukukun olamayacağına inanıyorum” ifadesini kullandı. Ancak Işık'ın, bahsettiği yöntemlerle geçmişte birçok kumpas operasyon yapan FETÖ'ye yönelik tek kelime etmemesi de dikkat çekti. Önce çocuklarının örgütün dershanesine gitmediğini söyleyen Işık'ın daha sonra “Emin değilim biri kısa bir süre gitmiş olabilir” diyerek çelişkili ifade verdiği görüldü.


#FETÖ
#HSYK
8 yıl önce