|

Twitter’dan YAŞ operasyonu

Yaklaşan YAŞ'ta terfi alması engellenmek istenen askerlerin FETÖ’cü gibi gösterildiği twitter hesapları mercek altına alındı. Yapılan incelemede, “alivefa57” isimli Twitter kullanıcısını oluşturan e posta adresinin IP’sinin bir internet sitesinin Ankara bürosunda çıktığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ağustos Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) yaklaşmasıyla harekete geçerek önünü kesmek istedikleri askerleri FETÖ'cü gibi gösteren Twitter hesaplarıyla ilgili harekete geçti. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, çeşitli illerde görev yapan Jandarma Bölge Komutanlarının şikayeti üzerine başlattığı soruşturmada “alivefa57", “bascavus_", “ozel_tim", “disiplin_uzmani" ve “sniper_komd" hesaplarının paylaşımlarını mercek altına aldı. Yapılan incelemede, söz konusu sosyal medya hesaplarının, kendilerinden olmayan ve yükselmesini engellemek istediği askerleri hedef olarak seçtikleri anlaşıldı.



“FETÖ" DAMGASI


Amacın ise söz konusu paylaşım yapılan komutanların FETÖ üyesi gibi göstererek, yaklaşan 30 Ağustos YAŞ öncesi algı oluşturmak olduğu kaydedildi. Bu yolla söz konusu kişilerin terfisinin önüne geçerek, kendi adamlarının buraya gelmesini sağlamak olduğu belirtildi. Bu hesapların arasında yer alan “alivefa57" isimli kullanıcı hesabından askerlerin isimleriyle ilgili yapılan paşlaşımlar dikkat çekti. Özellikle doğu illerinde görev yapan komutanların bu kapsamda hedef alındığı belirlendi.





IP'Sİ HABER SİTESİNDE ÇIKTI


Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, “alivefa57" isimli Twitter kullanıcısını oluşturan e-posta adresinin IP'sinin bir internet haber sitesinin Ankara bürosunda çıktığı belirlendi. Başsavcılık koordinatörlüğünde Bilişim Suçları ekiplerince dün sitenin Ankara bürosuna baskın yapıldı. Yapılan aramalarda bilgisayar imajları incelenmek üzere alındı. Terörle Mücadele ve Bilişim Şube ekipleri, dün ijital dokümanları incelerken, bilgisayarların imajlarını aldı.



YAKINDAN TANIYORMUŞ GİBİ


“alivefa57" isimli Twitter kullanıcısının yaptığı bazı paylaşımlar şöyle:


- Ali Paşam Ankara'ya geldiğinde görüşememiştik. Allah razı olsun Ali Ağabeyimizden.


- Aykut kardeşimiz sıhhatinin ve maneviyatının iyi olduğu haberini getirdi. Allah onun gibi ağabeylerimizi başımızdan eksik etmesin.


#yaş kararları
#fetö
8 yıl önce