|

Tutuklansın

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı düzeyinde talep edildiğini, Gülen'in iade talebiyle birlikte geçici yakalanmasını ve tutuklanmasını talep ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:49 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, ABD'den iadesine ilişkin hazırlanan dosyaların tamamlandığını belirten Bozdağ, “Bugün (dün) itibariyle 4 ayrı dosyadan iadesi ABD'den istenmiştir. Dosyalar bakanlığımızdan ABD'ye iletilmek üzere hem İçişleri hem de Dışişleri Bakanlığı'na iletilmiştir. Elektronik ortamda da doğrudan ABD ilgili ve yetkili makamlarına yani Adalet Bakanlığı'na da iletilmiştir” diye konuştu. Bozdağ, Fetullah Gülen hakkında, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden önce de açılmış ve devam eden soruşturmalar bulunduğunu hatırlatarak, Ankara'da devam eden bir dava, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki iki dosya ve Bursa Ağır Ceza Mahkemesindeki bir dosya olmak üzere toplam 4 dosyadan Gülen'in iadesinin istendiğini söyledi.



ADRESİ DE YER ALDI


Adalet Bakanlığı tarafından ABD'ye gönderilen yazıda Fetullah Gülen'in kimlik bilgilerinin yanı sıra Pensilvanya'daki adresine de yer verildi. İade yazısında Fethullah Gülen'e isnad edilen suçların “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına teşebbüs etmek, Özel hayatın gizliliğine müdahale, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek” olduğu görüldü.


#Fetullah Gülen
#Bekir Bozdağ
8 yıl önce