Türkiye'nin hassasiyeti anlatıldı

Yeni Şafak
Fazlı Şahan
04:0011/09/2016, Pazar
G: 11/09/2016, Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında örgüt lideri Fetullah Gülen'in iadesi için ABD'ye giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığındaki heyet Washington temaslarını tamamladı.

Eker'in yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Ali Sarıkaya, Ahmet Berat Conkar, Ravza Kavakçı Kan, Sena Nur Çelik ve Emine Nur Günay'ın yer aldığı heyet, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisinde temaslarda bulundu. ABD'de etkili düşünce kuruluşları ve Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelen heyet görüşmelerde, 15 Temmuz'da ve sonrasında yaşananları bilgi, belge ve görüntülerle anlattı.



KANAATLERİ DEĞİŞİYOR


ABD'de yürüttükleri temasları değerlendiren Eker, Gülen'in iadesiyle ilgili dosyayı da teslim ettiklerini belirtti. FETÖ'nün lobi şirketleri aracılığıyla Türkiye aleyhine propoganda yaptığına dikkati çeken Eker, “FETÖ mensuplarının lobi faaliyetleri, ABD Kongre üyelerinin bazılarında zihin karışıklığına neden olmuş. Ama biz tezlerimizi anlattıkça, bunları dokümanlarla destekledikçe, onlar da daha önceki kanaatlerinin değiştiğinin işaretlerini verdiler” diye anlattı.



#FETÖ
#Mehdi Eker

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.