|

Türkiye yalnız değil

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) alçak darbe girişimine karşı Türkiye'ye bir destek de Mekke'den geldi. Kabe imamı, hain darbe girişimine karşı, “Allah'ım Türkiye'deki Müslümanlara yardım et” diye dua etti. Kabe'de bulunan farklı ırklardan milyonlarca Müslüman bu duaya aynı anda 'amin' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2016 вторник
Güncelleme: 00:31 - 19/07/2016 вторник
Yeni Şafak

ABD'de yaşayan Türkler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için Beyaz Saray'ın internet sayfasında imza kampanyası başlattı. Öte yandan ABD'nin farklı eyaletlerinden gelen yüzlerce Türk'ün yanı sıra farklı milletlere mensup çok sayıda kişi de Beyaz Saray önünde buluşarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye'deki darbe girişimini protesto etti. Darbe girişimine karşı, yurt dışında yaşayan Türklerin eylemleri Kanada'da da sürdürüldü. Darbe girişiminin olduğu gece Kanada'nın Toronto kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu önünde bir grup vatandaşın toplanmasının ardından, önceki gün de başkent Ottawa'da bir araya gelen Türkler, FETÖ'ye ait Anadolu Kültür Merkezi'ne girmeye çalıştı. Ottawa Polisi'nin önlem almasıyla içeri giremeyen Türkler, burada sloganlar atarak FETÖ'ye karşı protestoda bulundu.



Darbe olsaydı Filistin de kaybederdi


Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, “Türkiye'de yaşananları endişeyle takip ettik. Hüznün kaybolmasının ardından şimdi büyük mutluluk duyuyoruz. Darbe başarılı olsaydı, kaybedenlerin başında Filistinliler olacaktı ama Allah Türkiye'ye lütufta bulundu.” dedi. TRT Arapça'da katıldığı bir programda konuşan Meşal, Türkiye'yi geriye götürmek isteyenlere karşı halkın iradesinin galip gelmesinden gurur duyduklarını belirtti. Meşal, darbe girişiminin başarısız olmasından sonra İslam ümmetinin büyük kısmının rahat bir nefes aldığını kaydetti.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Darbe girişimi
#Halid Meşal
8 лет назад