|

Türkiye nöbette 81 ilde milyonlar yürüdü

Türkiye, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla 81 ilde şehitlerini andı. Milli birlik ve beraberliği hedef alan FETÖ’nün darbe girişimine karşı programlar düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, “Biriz, beraberiz, Türkiye’yiz” mesajı verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 05:59 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bursa
Bursa

Türkiye, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla 81 ilde şehitlerini andı. Diyarbakır’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe on binlerce kişi katıldı. 250 metrelik Türk bayrağının taşındığı yürüyüşte kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atıldı. Kayapınar ilçesinde Medya Kavşağı’nda başlayan yürüyüşe, on binlerce vatandaş Türk bayrakları ile destek verirken, bazı vatandaşlar da evlerinde salladığı Türk bayrakları ile destek verdi. Yürüyüşte vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarken, FETÖ ve PKK’ya ateş püskürdü. Vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile 15 Temmuz Şehitler Parkı’na gelerek yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüşlerini noktaladı. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı eteklerinde, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, aşiret liderleri ve binlerce vatandaş yürüdü. Yürüyüş sırasında Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, sık sık “Kahrolsun FETÖ” ve “Biz biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz” sloganları attı. Erzurum Palandöken Dağı’nda da tırmanışın yanı sıra 249 şehidin anısına yürüyüş düzenlendi.



İZMİR
7'den 70'e

15FETÖ 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesindeki kabri, 15 Temmuz’un yıl dönümünde Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşların ziyaretçi akınına uğradı.

Temmuz'da yaşanan hain darbe kalkışmasının ilk yıl dönümünde İzmirliler Konak Meydanını doldurdu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün ilk yıl dönümünde, İzmir’de Konak Meydanında düzenlenen etkinliklerle şehitler anıldı. Ellerine Türk Bayrağı alan 7’den 70’e İzmirliler, hain darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’nü lanetledi. Gece boyunca türküler, marşlar ve eşliğinde temsili nöbet tutan olan vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına dek meydanlarda kaldı.

Zirvede dua

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Konya İl Temsilciliğinin düzenlediği “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, Aydos Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde, Konya’nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinden 22 dağcı, 6 saatlik tırmanışın ardından Bolkar Dağları'nın 3 bin 430 metrelik yüksekliğine sahip, kentin en yüksek zirvesi Aydos’a tırmandı. Dağcılar, zirvede açtıkları bayrak, pankart ve flamalarla 15 Temmuz şehitlerini andı. Zirvede saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halkapınar Müftüsü Murat Kaya, Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti.

Adana

Adana Merkez Camii önünde toplanan binlerce kişi Türk bayraklarıyla birlik mesajı verdi. Şehitler için Duaların okunduğu demokrasi nöbeti sabah saatlerine kadar sürdü.
Kahramanın kabrine
ziyaretçi akını

FETÖ 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesindeki kabri, 15 Temmuz’un yıl dönümünde Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşların ziyaretçi akınına uğradı.

Türk bayraklarıyla tekbir

Gaziantep’te Sivil Toplum Kuruluşları (STK) üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Kırkayak Parkı’nda şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giyerek bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla tekbirler getirip “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, sloganları atarak Balıklı Parkı’na yürüdü. Programda şehit isimlerinin okunmasının ardından dua edildi.


#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce