Türk Telekom gazi bir şirkettir

Yeni Şafak
04:0015/07/2018, Pazar
G: 15/07/2018, Pazar
Yeni Şafak
15 Temmuz
15 Temmuz

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, 15 Temmuz gecesi halkın, Türkiye’nin değeri Türk Telekom’a da sahip çıktığını söyledi. Darbe girişimi sırada Türk Telekom’un 6 şehit verdiğini belirten Doany, “Bu manada Türk Telekom, vatandaş ile birlikte darbeye karşı direnen darbeye müdahil olan gazi bir şirkettir” dedi.

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında iletişimin kesilememesinden dolayı darbecilerin başarılı olamadığını söyledi. Vatandaşların Türk Telekom’a da sahip çıktığını belirten Doany, Türk Telekom’un vatandaşlarla birlikte darbecilere karşı mücadele verdiğini söyledi. Darbe girişimi sırasında Türk Telekom’un 6 çalışanının şehit düştüğünü hatırlatan Doany, “Bu manada Türk Telekom, vatandaş ile birlikte darbeye karşı direnen darbeye müdahil olan gazi bir şirkettir” dedi.

DARBECİLERİN ANA HEDEFİNDEYDİK

Türk Telekom’un, 15 Temmuz gecesi iletişim altyapısına zarar gelmesini önlemek ve iletişim güvenliğini sağlamak amacıyla ilk andan itibaren gerekli tüm tedbirleri aldığını belirten Doany “Maalesef Acıbadem’de toplam 6 şehidimiz oldu. Bu manada Türk Telekom, vatandaş ile birlikte darbeye karşı direnen darbeye müdahil olan gazi bir şirkettir. Şirketimize bu hain saldırı girişiminde bulunanlar daha sonradan yakalanarak yargılandılar ve gerekli cezayı aldılar” dedi. Yeni Şafak’ın 15 Temmuz eki için bir yazı gönderen Donay özetle şunları söyledi: “Kıtaları birleştiren bu omurga sayesinde ülkemizi bir iletişim üssü, teknoloji köprüsü haline getirdik. İşte tam da bu nedenden ötürü, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenler, Türk Telekom’u da ana hedeflerinden biri olarak belirlediler.

HAİNLERE GEÇİT VERİLMEDİ

Darbeciler o gece, ülkenin iletişim altyapısının belkemiğini oluşturan Türk Telekom’un kritik binalarına girerek ülkede iletişimi kesmeye çalıştılar. Ulus’ta ve Acıbadem’de bulunan Bölge Müdürlüğü binalarımız silahlı saldırıya maruz kaldı. Ümraniye’de bulunan teknoloji binamıza helikopterden ateş açıldı. Ancak, o gece cansiperane bir şekilde demokrasiye sahip çıkan halkımız, Türkiye’nin değeri Türk Telekom’a da sahip çıkarak fedakâr çalışanlarımızla birlikte binalarımıza girmeye çalışan darbecilere direndi; Türkiye’yi hainlere teslim etmedikleri gibi, Türk Telekom binalarını da teslim etmedi. Ülkede iletişimi kesmeye yönelik her türlü karanlık girişim sonuçsuz kaldı.

HER TÜRLÜ KRİTİK DURUMA HAZIRIZ

Türk Telekom olarak, mevcut acil durum eylem planlarımızı 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda güncelledik. Bu doğrultuda, coğrafi olarak yedekli yönetim merkezlerimiz, şebeke donanımlarımız ve müşteri servislerimizle 7/24 operasyon sağlayabilir durumdayız. Memnuniyetle söyleyebilirim ki, bugün Türk Telekom, her türlü fiziksel ve siber saldırıya karşı kendini koruma ve hizmetlerini kesintisiz sürdürme noktasında çok daha güçlü bir yapıya sahip. Bugün Türk Telekom olarak, hükümetimizin 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye’nin dijital dönüşümünü tamamlamak ve teknoloji ihraç eden bir ülke olmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Teknolojisi ve yatırımlarıyla milletine hizmet eden böylesine saygın ve köklü bir kurumun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Milletin ikinci
bağımsızlık savaşı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 15 Temmuz’un Türk milletinin ikinci bağımsızlık savaşı olduğunu kaydetti. ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Tahmazoğlu mesajında, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ/PDY tarafından Türk demokrasisine ve milli iradeye karşı teşebbüs edilen alçak darbe girişiminin, Başkan Erdoğan liderliğinde kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilişinin 2. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla andığını ifade etti.

DARBELERİ SUSTURAN SELALAR

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yayınladığı mesajda, “Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan selalara” şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi, Allah'ın izniyle, halkımızın topyekûn sokaklara dökülmesi, sağduyulu, kahraman polislerimizin üstün gayretleri, ordumuzun helal süt emmiş er- erbaş, komutanlarımız ve en önemlisi Başkomutanımız, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere erken seslenmesi ve dirayetiyle hain kalkışma planı başarısız olmuştur” dedi.

İSTİKBALE SAHİP ÇIKMA KARARLILIĞI

Başkan Tahmazoğlu şöyle devam etti: O gece tankın, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece imanlı yüreği ve inancı ile dikilen aziz milletimiz, günlerce sokakları, meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koyan kıymetli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz, "Gün, iradeye sahip çıkma günüdür" anlayışı ile Başkomutanımız Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları bir an boş bırakmayan aziz milletimizin ikinci bağımsızlık savaşıdır. Aziz vatanımızı ve devletimizi bu ihanet çetesi mensupları aracılığıyla, devletimizi teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz akşamı harekete geçenler, ertesi gün akşamı daha 24 saat olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.

Konu evimiz olunca
hepimiz bir oluruz

NEF Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 15 Temmuz’da milletin din, dil, ırk ve düşünce ayırt etmeden bir araya geldiğini söyledi. Bu birliktelikle darbenin bertaraf edildiğini dile getiren Timur, “Burası Türkiye. Burası bizim evimiz. Ve konu evimizi korumak olduğunda hepimiz biriz. O gece, Fransız Devrimi'nde olduğu gibi biz de milletçe demokrasimiz için canımızı vermeye hazır olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik” diye konuştu.

EVİMİZİ, VATANIMIZI KORUDUK

Timur sözlerine şöyle devam etti: “Darbecilere karşı halk olarak dur dedik ve milletçe darbe girişimini durdurmayı başararak dünya tarihinde ender yaşanan bir demokrasi zaferine imza attık. O gece biz bir olduk. Tüm Türkiye tek yürek olduk ve evimizi, vatanımızı, demokrasimizi koruduk. İyi ki de koruduk. Türk milletinin ülkesi için bu kadar duyarlı olduğu bir dönem ümitlerimizi perçinledi. Nitekim ortada bir Fransız Devrimi gibi kazanılan bir demokrasi zaferi var.”

#15 Temmuz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.