TSK'dan son 7 ayda 1076 personel ihraç edildi

Yeni Şafak
12:5330/01/2019, Çarşamba
G: 30/01/2019, Çarşamba
AA
FETÖ ile mücadele kapsamında TSK'daki örgüt mensuplarıyla mücadele hızla devam ediyor.
FETÖ ile mücadele kapsamında TSK'daki örgüt mensuplarıyla mücadele hızla devam ediyor.

FETÖ ile mücadelesini sürdüren TSK'da önceki uygulama sonuçlarına göre müşterek olarak belirlenen kıstaslar kullanılarak yapılan değerlendirme ve teklifler doğrultusunda, bakanlık onayı ile son 7 ayda toplam 1076 personel açığa alındı. Açığa alınanlardan 624'ünün Kara Kuvvetleri, 107'sinin Deniz Kuvvetleri, 345'inin Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli olduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Önceki uygulama sonuçlarına göre müşterek olarak belirlenen kıstaslar kullanılarak yapılan değerlendirme ve teklifler doğrultusunda, bakanlık onayı ile toplam 1076 personel açığa alındı.

Bakanlık emriyle Milli Savunma Bakanlığına bağlı tüm komutanlık, birlik, karargah ve kurumlarda devam eden incelemelerde FETÖ ile bağlantısı olabilecek personel araştırılıyor. Önceki uygulama sonuçlarına göre müşterek olarak belirlenen kıstaslar çalışmalarda hassasiyetle kullanılıyor.

Akar'dan açıklama

Açığa alınan personele yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin, şu değerlendirmede bulundu:

  • Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmektedir. Mücadele, tüm kuvvet komutanlıkları, karargah, birlik ve kurumlar tarafından, bir bütün halinde, hiçbir fark olmaksızın, belirlenen kıstaslar doğrultusunda, dikkat ve hassasiyetle sürdürülmektedir.

Yeni bilgi ve belgeler çıktıkça bu mücadele devam etmekte, gereği yapılmaktadır.

FETÖ'cü hainlerden temizlendikçe, TSK daha da güçleniyor. Birlik, beraberlik, arkadaşlık, dostluk, silah arkadaşlığı, dayanışma arttıkça TSK'nın da gücü artıyor. Böylece TSK, daha etkin, daha caydırıcı ve daha saygın hale geliyor."

#FETÖ
#MSB
#Hulusi Akar

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.