TSK’dan ihraçlar 3 bin 215 oldu

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0018/08/2016, Perşembe
G: 18/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

TSK'dan ihraç edilen 136 kişiden 24'ünü Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli oluşturdu. Bunların arasında Ege Deniz Bölge Komutanı Albay Murat Yılmazarslan, Harekat Başkanı Kurmay Albay Süleyman Yarayan ve İstihbarat Başkanı Albay Sezin Şakrucu da yeraldı. Kara Kuvvetleri'nden 32, Hava'dan 25, Deniz'den ise 6 subay ihraç edildi.

Astsubayların sayısı 44, uzman çavuş sayısı ise 5 oldu. Darbe girişimine katılan ve vurularak öldürülen eski Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in emir subayı Binbaşı Mehmet Akkurt ile eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin emir subayı Yarbay Murat Yılmaz da atılanlar arasında. Hava'dan ihraç edilenlerden biri ise Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır. Bakır, Afganistan'daki ISAF gücünde görevliyken, darbe girişimi sonrası Dubai'ye kaçmak istemiş ve orada yakalanmıştı. Birinci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve JFAC Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Ünal da ihraç edilenlerin arasında yeraldı. Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubay yaklaşık 40 kişinin de TSK ile bağı kesildi. TSK'da üçüncü ihraç dalgasının yapıldığı dünkü kararnameyle birlikte, ihraç edilen toplam personel sayısı Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları da dahil 3 bin 215 oldu. Bunların 160'ı general ve amiral. En çok ihraç ise 2 bin 219 sayısı ile subaylar arasından yapıldı.





2 bin 692 FETÖ'cü atıldı Unvanlar gitti


Devletin güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu tespit edilen herhangi bir örgüt üyesi, ihraç edilmesinin ardından, önceden sahip olduğu unvanların hiçbirini kullanamayacak. KHK'ya göre bu kişiler büyükelçi, vali gibi unvanları ile yüksek mahkeme başkan ve üyeliği, müsteşar, hakim, savcı, kaymakam gibi sıfatları taşıyamayıp bu unvanların sağladığı haklardan da yararlanamayacak. 670 sayılı KHK ile BTK'dan 196, TSK'dan 136 ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2 bin 360 personelin kurumlarıyla bağı kesildi. Bu kapsamda FETÖ ile irtibatı bulunduğu tespit edilmiş 2 bin 692 personel kamu kurumlarından ihraç edilmiş oldu.




#TSK
#FETÖ
#Sahil Güvenlik

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.