|

TSK’daki FETÖ’cüler açığa çıkmadı

Balyoz davasında 16 yıl, askeri casusluk davasında da 5 yıl 7 ay hapis cezası alıp daha sonra beraat eden emekli Kurmay Deniz Albay Koray Eryaşa ilginç açıklamalar yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2016 Pazar
Güncelleme: 00:06 - 31/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Eryaşa, “Bu davalarda Fethullahçı polisler ve hakimler açığa çıktı, ama TSK içindeki Fethullahçılar açığa çıkmadı” dedi. Askeri casusluk davasında, aldığı hapis cezasının tamamını yatan tek asker olan Eryaşa, Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' nedeniyle bozduğu davalardan beraat etmesi üzerine mücadelesine yarın başlayacağını açıkladı.



DELİLLERİ ONLAR İMZALADI


Eryaşa, “Bu davalarda Fethullahçı polisler ve hakimler açığa çıktı, ama TSK içindeki Fethullahçılar açığa çıkmadı. Halbuki TSK içindeki Fethullahçılar, deliller hazırlanırken altına imzalarını attı. Anti virüs programı, denizde ilk yardım ders notları, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili akademik tezlere 'Devletin güvenliği açısından gizli bilgidir' diye rapor veren Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ve Genelkurmay Adli Müşavirliği hakkında hiçbir işlem yapılmadı” dedi.



TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM


Eryaşa sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna sebebiyet verenler hakkında tek dava açılmadı. Genelkurmay, TSK ve milletine ihanet etmiş bu adamları niçin koruyor? Mahkemede suç duyurusunda bulundum. Ancak yarın, detaylı bir suç davası açacağız bu kişiler hakkında. Ayrıca tazminat davaları için de çalışmalarımız olacak.”



#Balyoz davası
#Fethullahçı polisler
#fetö
8 yıl önce