|

TRT önünde sabaha kadar demokrasi nöbeti

Terör örgütü FETÖ mensubu askerler darbe girişiminde bulundu. TRT'nin Ankara'daki merkez binasını ele geçirmeye kalkan teröristler, silah zoruyla korsan bildiriyi okuttu. Gece saatlerinde ise polis ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alındı. TRT'nin İstanbul binasını da işgal etmeye çalışan darbeci askerlere tepki gösteren halk, sabaha kadar Ulus'ta nöbet tuttu.

Yeni Şafak
05:54 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:17 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ mensubu askerler darbe girişiminde bulundu. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük illerde devlete ve halka yönelik alçak saldırılarda bulunan paralel askerler, TRT'nin merkez binasını da işgal etti. TRT çalışanlarına silah doğrultan ve zorla korsan bildiri okuttu. Daha sonra TRT yayını durduruldu. Genel Müdür Şenol Göka, darbecilerin yayınlarını önlemek için böyle bir adım attıklarını açıkladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde 1'i rütbeli 9 askerin gözaltına alınmasıyla TRT binası darbeci haberlerden temizlendi ve kanalın yayın akışı normale döndü.



Ancak TRT'nin İstanbul binasında halen darbecilerin baskısı devam ediyor. Binanın önünde sabaha kadar nöbet tutan binlerce vatandaş, darbeye karşı slogan attılar.



Harbiye'de 10 asker gözaltına alındı


Öte yandan TRT'nin Harbiye'deki Radyo Binası'nı ele geçirmeye kalkışan 10 FETÖ'cü asker, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu gözaltına alındı.




Demokrasi bekleyişine dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, "Darbeye hayır diyoruz. İçeride direnen çok az sayıda bir isyancı var" ifadelerini kullandı.







Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından da TRT'nin Ankara binasının temizlenmesinin ardından paylaşım yapıldı. Paylaşımda, "Yerli ve milli bir duruş sergileyen milletin evlatları an itibariyle TRT ve Genelkurmay'a sahip çıkmıştır" denildi.







Ankara'da 42 kişi hayatını kaybetti Dünyadan tepki yağıyor MİT: Darbe püskürtüldü 'Darbe girişimini TSK reddediyor'




#FETÖ
#Darbe
#TRT
8 yıl önce